Úvod Výrobcovia Gretel Čo všetko ponúka telefón za „stovku“? Novinka od Gretel poteší dizajnom aj...

Čo všetko ponúka telefón za „stovku“? Novinka od Gretel poteší dizajnom aj výbavou

3

Pred týždňom unikli informácie o niektorých funkciách nového smartfónu čínskeho výrobcu Gretel s názvom S55. Výrobca sa teda rozhodol vypustiť do sveta niekoľko fotografií pre predstavu toho, ako S55 vyzerá a tiež niekoľko špecifikácií.

Je zjavné, že najväčším dizajnovým vzorom sa pre S55 stal iPhone 7. Červená farba, zaoblené hrany… Novinka Gretel S55 však bude dostupná aj v modrom, čiernom či zlatom prevedení.

Gretel S55 disponuje snímačom odtlačkov prstov umiestneným na zadnej strane hneď pod duálnou kamerou, ktorá ponúka spojenie 8 Mpx a 0,3 Mpx rozlíšenia. Jedna šošovka je prispôsobená pre snímanie pod širokým uhlom a tá druhá zas pre snímanie vysokokvalitných záberov s Blur efektom.

Novinka je ďalej vybavená 5,5-palcovým IPS displejom s HD rozlíšením2.5D zaoblením, beží na systéme Android 7.0 Nougat a je poháňaný vymeniteľnou 2600 mAh batériou. Výbavu dopĺňa procesor MTK6580A, 1 GB operačná pamäť RAM16 GB úložisko s podporou rozšírenia o pamäťovú kartu s maximálnou kapacitou 32 GB. Okrem toho je Gretel S55 vybavený aj podporou Dual SIM. Čo tu však nenájdeme je podpora pre 4G pripojenie.

Jeho cena na stránke oficiálneho predajcu AliExpress predstavuje približne 101 EUR, v závislosti od toho, či si vyberiete podporu pre 8 GB, 16 GB alebo 32 GB pamäťovú kartu. Predpredaj tohto lacného kúsku odštartuje už v pondelok 24. júla 2017.

>>> Zobraziť Gretel S55 na AliExpresse <<<