Úvod Výrobcovia Xiaomi Ktorý telefón alebo príslušenstvo Xiaomi sa oplatí a kde ho kúpiť čo...

Ktorý telefón alebo príslušenstvo Xiaomi sa oplatí a kde ho kúpiť čo najlacnejšie?

24

Xiaomi určite patrí medzi značky, ktoré v našich končinách aj napriek tomu, že sa tu oficiálne nevyskytujú, s nesmiernou obľubou. Svedčí o tom veľký fanklub ľudí, ktorí zariadenia od Xiaomi nie len kupujú, ale ich dokonca pomáhajú vylepšiť.

Ak sa chceš pridať do klubu fanúšikov Xiaomi, budeš potrebovať nejaké zariadenie. Či už je to smartfón, tablet alebo príslušenstvo, voľba je len na tebe. Jeden z obchodov, ktoré máme osobne overený a ktorý odporúčame aj rodine je jednoznačne GearBest. Pochopiteľne, na scéne je viac takýchto eshopov, ktoré sú overené zákazníkmi zo Slovenska a ktoré ponúkajú podobné služby.

Tak či onak, Xiaomi si vyslúžil chválu vďaka skvelým cenám a kvalitou, ktorú majú problém napodobniť aj podstatne väčšie spoločnosti. Vzhľadom na komplexnosť produktového portfólia som pre teba vybral pár kúskov, ktoré by si nemal prehliadnuť. Poďme teda na to.

Xiaomi Redmi Note 4

Ak chceš vstúpiť do sveta Xiaomi a MIUI (používateľské rozhranie na Xiaomi smartfónoch a tabletoch), mohol by si siahnuť po smartfóne, ktorý je cenovo prijateľný a ktorý zároveň ponúka dostatočný výkon aby si si jeho používanie naozaj užil.

Jedným z takýchto smartfónov je Xiaomi Redmi Note 4, model, ktorý si za svoj čas na trhu získal státisíce fanúšikov. Dôvod, prečo tomu tak je, je celkom jednoduchý. Ponúka fantastický pomer ceny a výkonu. Uvediem príklad.

Za 160 € získaš telefón s 5,5-palcovým displejom, desaťjadrovým procesorom Helio X20, 3 GB RAM64 GB úložiskom. Nestačí? Primiešaj si do toho vyladený MIUI 8 s pravidelnými aktualizáciami, 13 Mpx zadný/5 Mpx predný fotoaparát a GPS, A-GPS a GLONASS konektivitu a máš v rukách zariadenie, ktoré zvládne naozaj čokoľvek.

Netvrdím, že sa vyrovná vlajkovým lodiam alebo výkonnejším modelom od samotného Xiaomi, ako napríklad Mi 6 či Mi Note 2, je však dostatočne výkonný na to, aby ťa nenechal v štichu práve vtedy, keď by sa to nehodilo.

Xiaomi Mi Pad 3

Okrem smartfónov sa pri Xiaomi môžeš spoľahnúť aj na tablety. Je síce pravda, že trh s tabletmi pomaly ale isto upadá, ja si však myslím, že zákazníkov je stále dosť aj u nás na Slovensku. Skvelou voľbou z rodiny zariadení Xiaomi je jednoznačne model Mi Pad 3. Pri cene, ktorá sa z pôvodných takmer 300 € prepadla na oveľa lákavejších 227 € sa niet čomu čudovať.

Jeho 7,9-palcová veľkosť displeja s rozlíšením 2 048 x 1 536 pixelov je ideálna pre nosenie v batohu a pozeranie videa, zatiaľ čo hardvérová výbava dá do smútku nejeden konkurenčný model s oveľa vyššou cenou.

Hovorím hlavne o šesťjadrovom procesore, 4 GB kapacite operačnej pamäte RAM64 GB úložisko. Ponúka všetkého požehnane aj na tie náročnejšie úlohy, ako napríklad na hranie náročnejších hier.

Tak, ako býva zvykom aj pri iných Xiaomi zariadeniach, aj Mi Pad 3 beží na MIUI 8. Po softvérovej stránke tak budeš viac než v pohode.

Xiaomi Mijia

Deň čo deň sa či už na YouTube alebo Facebooku stretávam s videami natočenými tzv. „dash cam,“ teda kamerou určenou pre auto. Ak máš auto určite vieš, že na ceste sa nemôžeš spoľahnúť len sám na seba. Okolo teba jazdí veľa ďalších ľudí, z ktorých sa mnohí radšej venujú telefonovaniu, SMSkovaniu alebo čítaním Facebooku – pri šoférovaní. Parádna predstava, že?

Preto sa aj často stáva, že sa v meste či mimo mesta stávajú nehody z nepozornosti. Ako však čo najjednoduchšie dokázať, že ty si v tom nevinne? Ako sa poistiť aj bez poisťovne? Kamera do auta je jedna parádna vec, ktorú sám používam a ktorú si nemôžem vynachváliť a som si istý, že ty na tom budeš rovnako.

Xiaomi Mijia (vravel som, že Xiaomi má bohaté produktové portfólio) ponúka presne to. V rámci podobných produktov dokonca nejde ani o drahú záležitosť. Momentálne sa predáva za 48 € a ponúka bohatú výbavu.

Vypichnem napríklad 3,0-palcový displej a objektív s clonou jasnou až f/1.8. V praxi to znamená, že kvalita záberu bude použiteľná cez deň, počas šera a aj v noci. Okrem toho, že video natáča vo Full HD rozlíšení sa môžeš spoľahnúť aj na 160-stupňový zorný uhol a ďalšie vychytávky.

Ďalšie príslušenstvo

Príslušenstva je však tak veľa, že venovať sa všetkým je mimo kohokoľvek schopností. Najlepšie spravíš, keď si otvoríš tento odkaz, v ktorom nájdeš príslušenstvo, ako aj zariadenia v akciových cenách.

Verím, že som ti pomohol, ak by si privítal viac podobných tipov, neváhaj mi to dať vedieť v diskusii nižšie!