Úvod Zariadenia Pozor, fotoaparát OnePlus 5 nemá dvojnásobné optické priblíženie

Pozor, fotoaparát OnePlus 5 nemá dvojnásobné optické priblíženie

5

OnePlus 5 je v posledných hodinách na pretrase, no žiaľ, nie v príliš lichotivom svetle. Smartfón sa javí ako nekompromisný high-end s príťažlivou cenou, akým určite je.

Napriek tomu tu je niekoľko vecí, ktoré zariadeniu s takýmto statusom zrovna nesvedčia.

Ako prvý rezonoval dizajn smartfónu, ktorý sa až nápadne podobá na iPhone 7 Plus. Následne sa objavili informácie, ktoré hovorili, že smartfón podvádzal v testovacích aplikáciach umelým navyšovaním výkonu.

Potencionálnych záujemcov tiež nemusí potešiť správa, že OnePlus 5 dostal do výbavy presne ten istý displej od Samsungu, s akým sme pracovali aj pri predošlej generácii OnePlus 3T.

Čerstvé upresnenia smerujú k duálnemu fotoaparátu s optickým priblížením. OnePlus 5 je prezentovaný ako smartfón s teleobjektívom, ktorý je schopný vykonať 2-násobné priblíženie.

Daná formulácia môže evokovať, že je priblíženie optické, keďže sa často spomína teleobjektív. Aj v aplikácii fotoaparátu nájdeme pri priblížení prepínač označený ako 1X a 2X. Mimochodom, pri tomto aspekte sa výrobca zrejme tiež inšpiroval smartfónom iPhone 7 Plus.

Pravdou však je, že OnePlus 5 nemá 2-násobné optické priblíženie. Objekt dokáže po optickej stránke priblížiť iba 1,6-násobne. Ostatné priblíženie je vykonané klasickou digitálnou metódou. Výrobca ju nazval SmartCapture.

Aj keď riaditeľ spoločnosti hovorí o bezstratovom priblížení, to nič nemení na tom, že daný údaj môže na užívateľov pôsobiť zmätočne.

Napriek menším zmätkom je zatiaľ fotoaparát OnePlus 5 hodnotený veľmi pozitívne a nič nenasvedčuje tomu, že by o toto zariadenie používatelia strácali záujem. Skôr naopak. Má ísť o najlepšie sa predávajúci smartfón výrobcu.