Úvod Zariadenia Nubia Z17 je prvým smartfónom s nabíjaním Quick Charge 4.0+, ktoré však...

Nubia Z17 je prvým smartfónom s nabíjaním Quick Charge 4.0+, ktoré však nie je možné používať

0
quick charge

Spoločnosť Qualcomm v priebehu minulého týždňa predstavila vylepšenú technológiu rýchleho nabíjania Quick Charge 4.0+, ktorá už stihla poputovať do prvého smartfónu.

Ním je Nubia Z17, nekompromisný high-end čínskeho výrobcu ZTE. Okrem spomínanej technológie nájdeme v smartfóne až 8 GB kapacitu operačnej pamäte RAM, 128 GB úložisko a samozrejme čipset Snapdragon 835.

Aj sama spoločnosť Qualcomm potvrdila, že ZTE Nubia Z17 je prvým smartfónom na svete, ktorý príde na trh s technológiou rýchleho nabíjania Quick Charge 4.0+.

Žiaľ, tam to končí. Teda aspoň zatiaľ. Ak si daný smartfón náhodou kúpite, jeho batériu za 15 minút na 50-percentnú kapacitu nenabijete. Práve takéto hodnoty sľubuje nová generácia rýchleho nabíjania.

Smartfón je totižto dodávaný s nabíjačkou, ktorá je kompatibilná s vlaňajšou generáciou štandardu Quick Charge 3.0 a staršími verziami. Inými slovami, Quick Charge 4.0+ sa v smartfóne nachádza, no aj tak ho budete nabíjať rýchlosťou technológie Quick Charge 3.0.

Quick Charge 4.0+
ZTE Nubia Z17 © ZTE

Kúpiť si drahší high-end smartfón s najnovšou technológiou, ktorú nemôžete používať, môže byť frustrujúce.

Momentálne ťažko povedať, či výrobca neskôr zašle svojim zákazníkom aj novšie nabíjačky. Rozhodne by sa však patrilo. Cena takejto nabíjačky sa na bežnom trhu môže pohybovať odhadom od 20-tich do 30-tich eur.

A prečo výrobca vlastne najnovší typ nabíjačky nepribalil? Jednoducho ešte nie je dostupná, a to ani pre výrobcov smartfónov. Načasovanie technologickému inovátorovi akosi nevyšlo.