Úvod Aplikácie Google Fotky prišli o možnosť zálohovania fotografií počas nabíjania smartfónu

Google Fotky prišli o možnosť zálohovania fotografií počas nabíjania smartfónu

1
google fotky

Nestáva sa často, aby sme na aktualizáciu niektorej z aplikácií giganta Google nadávali. Tichý update appky Google Fotky si to však zaslúži.

Google z nejakého neznámeho dôvodu odstránil z nastavení možnosť automatického zálohovania fotografií pri aktívnom nabíjaní smartfónu.

Funkcia bola skvelá. Počas dňa ste so smartfónom urobili niekoľko fotografií a tie sa nezačali okamžite zálohovať do cloudu. Zálohovanie tak nedrancovalo zostávajúcu kapacitu batérie a poprípade ani objem mobilných dát.

Automatické zálohovanie sa spustilo až vtedy, keď ste smartfón pripojili na nabíjačku. V pohodlí domova alebo práce máte okrem toho k dispozícii WiFi pripojenie, čiže zálohovaním neutrpeli ani mobilné dáta.

google fotky
Momentálne možnosti zálohovania

Momentálne v nastaveniach aplikácie Google Fotky nájdete iba obmedzenie, ktoré zabráni zálohovaniu fotografií a videí na mobilných dátach a v roamingu.

Škoda. Zálohovanie snímok iba počas nabíjania nám bude chýbať. Svoju nespokojnosť s novinkou môžete zanechať na fóre spoločnosti Google (TU) alebo v menu aplikácie Google Fotky, kde nájdete položku „Odoslať spätnú väzbu“.