Úvod Aplikácie TIP: Vyskúšajte najrýchlejší spôsob uzamknutia obrazovky dvojitým dotykom

TIP: Vyskúšajte najrýchlejší spôsob uzamknutia obrazovky dvojitým dotykom

6
© redakcia

Väčšina používateľov je zvyknutá uzamykať obrazovku smartfónu klasickým spôsobom, hardvérovým tlačidlom napájania, ktoré sa väčšinou nachádza na pravej bočnej strane zariadenia.

Samozrejme existujú výnimky.

Napríklad smartfóny LG môžete odblokovať a zablokovať dvojitým poklepom po displeji, niektoré Moto smartfóny uzamknú obrazovku prostredníctvom dotyku snímača odtlačkov a určite by sme našli takýchto príkladov viac.

AK vlastníte smartfón bez rozšírenej funkcionality uzamykania obrazovky, máme pre vás celkom efektívny tip.

Ide o aplikáciu DoubleHome, ktorá sa predstavuje ako najrýchlejší a najjednoduchší spôsob pre uzamknutie obrazovky. Aplikácia je absolútne nenáročná, bezplatná a nenachádzajú sa v nej žiadne zobrazované reklamy.

Po inštalácii aplikácie budete vedieť zablokovať obrazovku prakticky okamžite a kedykoľvek. Postačí vám na to dvojité poklepanie po hardvérovom alebo softvérovom domovskom tlačidle, ktoré sa nachádza pod displejom, resp. v spodnej časti používateľského prostredia.

obrazovky

Aplikácia si rozumie so zariadeniami s OS Android vo verzii 5.0 a vyššími a podporuje tiež rozpoznávanie odtlačkov prstov. V nastaveniach aplikácie si môžete prispôsobiť niekoľko málo možností ovládania.

Okrem samotnej metódy uzamykania si môžete aktivovať režim, ktorý rozžiari hrany displeja pri uzamykaní, prispôsobiť si môžete časovú odozvu dvojitého poklepu a vývojári mysleli aj na majiteľov rootnutých smartfónov. Tí získajú ešte viac funkcií.

Aplikácia je stále v beta verzii, no už teraz sa javí ako veľmi schopná. Pri krátkom testovaní aplikácia pracovala spoľahlivo a snáď to bude aj váš prípad.

Aplikáciu DoubleHome nájdete v obchode Google Play na >tejto adrese<.