Testy rýchlosti medzi jednotlivými zariadeniami sa na internete objavia ako huby po daždi hneď, ako niektorý z veľkých výrobcov predstaví svoju novinku.

V tomto prípade to bol Samsung s jeho Galaxy S8, ktorého stihli týrať, zamraziť, zapáliť a teraz aj porovnať s dva roky starým smartfónom od konkurenčného Apple.

Samsung vyrobil naozaj fantastický smartfón nabitý tým najlepším čo doň mohol dať. Od UFS pamäte cez Snapdragon 835 (Exynos 8895) až po 4 GB RAM. Samsungu naozaj nemôžeme nič vytknúť. V čom však rýchlostné testy spočívajú nie je až tak závislé na hardvéri, ako skôr na softvéri. Samozrejme, hardvér v tom hrá obrovskú rolu, no ak je softvér nie je na rovnakej úrovni, zariadenie prehrá.

Ako je teda možné, že telefón predstavený v roku 2017 nezvládol rýchlostný test proti telefónu z roku 2015? Ak si pozriete video nižšie tak zistíte, že Samsung Galaxy S8 pochybil hlavne v tom, že hry a aplikácie nedokázal udržať načítané vo vyrovnávacej pamäti RAM, zatiaľ čo iPhone 6s to dokázal.

To ako je to možné ostáva záhadou, keďže iPhone 6S nemá 4 GB RAM, dokonca ani 3 GB RAM. iPhone 6S vo svojej výbave nesie skromné 2 GB operačnej pamäte, teda dvakrát menej než nový Galaxy S8.

Mnohí povedia, že porovnávať Android a iOS aplikácie je ako porovnávať jablká s hruškami, no pri výhode 2 GB a najnovšom procesore na trhu by sme čakali, že sa táto pomyselná hranica čo najviac stenčí. Nech je už za tým čo chce, Galaxy S8 to tentokrát nezvládol.