Niekto si do svojej zbierky pred pár dňami pridal jeden veľmi výnimočný počítač. V nemeckej aukcii sa totiž predal Apple-1, jeden z 200 počítačov, ktoré vyrobil zakladateľ Apple, Steve Jobs a Steve Wozniak. Počítač bol vyrobený v roku 1976.

V čase vyrobenia zariadenie stálo 666 dolárov. Vo výbave ste mohli objaviť také skvosty, ako napríklad 8 kB RAM či 1 MHz procesor. Vo svete sa nachádza už len 60 kusov týchto počítačov, z ktorých funguje už len osem.

Kus, ktorý sa dostal do aukcie s označením Apple-1 No. 01-0073 patril softvérovému inžinierovi z Berkeley v Kalifornii, ktorý ho vlastnil odkedy sa dal kúpiť. Počítač bol v tak dobrom stave, že okrem samotného zariadenia ste v aukcii mohli získať aj dokumentáciu a bloček z novembra 1976. Nie, že by ste ho vedeli ísť reklamovať, no je pekné to vystaviť.

Jobs a Wozniak v garáži vyrobili celkom 200 kusov tohto modelu, z ktorých 50 predali obchodu Byte. Ten ho predával pod sloganom „Byte into an Apple,“ (zahryzni sa do jablka), čo Jobsovi vnuklo nápad na logo, ktoré poznáme do dnes.