Úvod Výrobcovia Nokia Nokia sa pochválila výbornými predajmi inteligentných hodiniek Steel HR

Nokia sa pochválila výbornými predajmi inteligentných hodiniek Steel HR

0
© Withings

Či budú nové smartfóny značky Nokia na trhu úspešné, momentálne ešte nevieme. Na trh len vstupujú. Nokia si ale pochvaľuje úspešný vstup do odvetvia nositeľných technológií.

Nokia v prvých mesiacoch tohto roka prevzala spoločnosť Withings, ktorá je známa hlavne vďaka hybridným inteligentným hodinkám. V jej portfóliu ale nájdeme aj inteligentnú váhu či iné, podobne zamerané zariadenia.

Nokia plánuje svoje produkty zjednotiť a predávať ich pod jednou značkou. Medzi ne samozrejme patria aj zariadenia z dielne výrobcu Withings.

Nokia je hlavne pre Európanov stále silnou značkou, ktorá má renomé kvality. Kúpa spoločnosti Withings sa zrejme podpísala pod dôveru zákazníkov, ktorí investovali svoje prostriedky do hodiniek Steel HR.

Nokia totižto oznámila, že zaznamenala silné predaje niektorých produktov Withings, medzi ktorými excelovali tie patriace hodinkám Steel HR.

Nokia
Hodinky Withings Steel HR © Withings

Hodinky Withings Steel HR pritom nie sú lacné, sú však veľmi zaujímavé. Ide o hybridné inteligentné hodinky. Vybavené sú klasickým analógovým ciferníkom, no v ich útrobách sa skrýva senzorová výbava.

Hodinky vám napriek ich analógovej podobe vyhodnotia spánok, parametre fyzickej aktivity, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie a ďalšie pridružené informácie. Hodinky samozrejme spojíte so smartfónom pomocou technológie Bluetooth a priradenej aplikácie.

Na spodnej strane hodiniek nájdeme aj snímač srdcového tepu a ich batéria vydrží na jedno nabitie takmer jeden celý mesiac. Hodinky sú vodeodolné, sprostredkujú vám notifikácie zo smartfónu a dokonca im nechýba malý čierno-biely displej.

V našich končinách sa hodinky Withings Steel HR predávajú za cenu blížiacu sa k hranici 200 eur. Na oficiálnej stránke výrobcu nájdeme dočasne zníženú cenu, ktorá začína na sume približne 151 eur za 36 mm model.

Snáď si bude Nokia pochvaľovať aj predaje smartfónov, ktoré sú pre ňu kľúčové. Smartfóny poputujú na hlavné svetové trhy v prebehu mája a júna aktuálneho roka.

Objavia sa aj na pultoch predajní v našich končinách.