Úvod Aplikácie Nájdi moje zariadenie od Google. Bezpečnostná aplikácia s novým názvom a dizajnom

Nájdi moje zariadenie od Google. Bezpečnostná aplikácia s novým názvom a dizajnom

6
najdi moje zariadenie

Spoločnosť Google sa po dvoch rokoch rozhodla aktualizovať aplikáciu Správca zariadenia, ktorá dostala nový názov a inovované používateľské prostredie.

Zmena vzhľadu a názvu je určite vítaná, na druhú stranu, na novú funkcionalitu môžeme rovno zabudnúť.

Pár detailov však predsa len pribudlo. Ak opomenieme moderný vzhľad a aktuálny odtieň zelenej farby, aplikácia vám ukáže k akej WiFi sieti ste pripojení a koľko batérie zariadeniu zostáva.

V aplikácii môžete vyhľadať všetky Android zariadenia, ktoré máte spojené s vašim používaným Google účtom.

Do aplikácie sa zároveň môže prihlásiť viac používateľov. Pokiaľ stratí Android smartfón niektorí z vašich známych, môže sa do aplikácie Nájdi moje zariadenie prihlásiť na vašom smartfóne a následne vyhľadať svoj stratený smartfón.

najdi moje zariadenie

Pozor, podmienkou je, že stratené zariadenie musí mať povolené lokalizačné služby cez GPS. Pripojenie k mobilným dátam alebo k WiFi presnú polohu nedokáže vyhodnotiť. Teda aspoň zatiaľ.

Vyhľadávať stratené alebo odcudzené zariadenia môžete aj z prostredia desktopových prehliadačov. Stačí navštíviť >túto adresu<.  Samotnú aplikáciu Nájdi moje zariadenie nájdete klasicky v obchode Google Play, kam vás presmeruje >tento odkaz<.

Určite si aplikáciu aktualizujte, resp. nainštalujte a aktivujte. Aj keď si na svoje veci dávate pozor, v zhone si môžete smartfón niekde zabudnúť, poprípade vám vypadne z netesného vrecka nohavíc.