Úvod Novinky Aktuálne Nenechajte sa nachytať! Táto falošná reklama láka na výhry od spoločnosti Google

Nenechajte sa nachytať! Táto falošná reklama láka na výhry od spoločnosti Google

9

V prehliadačoch webových stránok sa opäť šíri falošná reklama, ktorá tentokrát zneužíva meno známej internetovej spoločnosti Google. 

Reklama láka na výhry, akými sú napríklad Samsung Galaxy S8, iPhone 7 alebo iPad Air 2, teda drahé a príťažlivé zariadenia.

Reklama má podobu kvízu, v ktorom musíte zodpovedať na jednoduché otázky. Odpovedanie na otázky je podmienené prísnym časovým limitom.

Reklama hovorí, že Google každú stredu vyberá desiatich šťastlivcov, ktorí dostanú darček od sponzorov. Má ísť o odmenu za vernosť k službám a produktom, pričom v hlavičke reklamy figuruje fráza „Odmeny za členstvo v Googli“.

Google

Dôveryhodnosti pridávajú zjavne falošné komentáre pod reklamou, v ktorých užívatelia nešetria oslavnými ódami na danú súťaž. Napríklad Tadeáš Chrobák tvrdí, že mu iPhone 7 prišiel ráno poštou a nikto ho nezastaví v tom, aby si vytváral ďalšie Google účty.

Elen Jelen a Branko Cudová pre zmenu ďakujú za výhru smartfónu iPhone 7 a tabletu iPad Air 2.

Google

Takýto typ reklám nie je nový. V obmenených podobách koluje po internete už relatívne dlho. V tomto prípade je ale reklama po vizuálnej stránke podobná službám spoločnosti Google, čo môžeme menej zdatných používateľov internetu zmiasť.

Google

Reklama sa vám môže objaviť po kliknutí na odkaz alebo banner pri pochybných internetových stránkach. Pozor aj na tzv. adware, ktorý sa vám môže nenápadne stiahnuť do počítača.

Bude vám zobrazovať, ponúkať alebo sťahovať rôzne reklamné materiály. Výnimkou nie je ani sledovanie činnosti používateľa či odcudzenie osobných údajov.

Neklikajte na odkazy v doručenej nevyžiadanej pošte, opatrní budete pri sťahovaní rôznych súborov z nezabezpečených stránok a pri warez obsahu.

Spoločnosť Google sme na reklamu upozornili a čitateľovi ďakujeme ta tip. Buďte opatrní.