Úvod Zariadenia Príslušenstvo pre Essential Phone. Malá 360-stupňová kamera je viac ako dobrá

Príslušenstvo pre Essential Phone. Malá 360-stupňová kamera je viac ako dobrá

1
essential
© Essential

Ako sme uviedli v predošlom článku, jedinečný Essential Phone príde s možnosťou pripojenia rôzneho príslušenstva prostredníctvom magnetického konektora na zadnej strane.

Konektor má nevýraznú podobu dvoch otvorov s magnetickým základom, vďaka ktorému stačí príslušenstvo iba priložiť k zadnej strane. Niečo ako MotoMods, len diazjnovo lepšie zvládnuté.

Prvým známym príslušenstvom bude 360-stupňová kompaktná kamera, ktorá sa javí ako veľmi schopná.

Motiváciu pre jej používanie zabezpečí niekoľko podstatných faktorov. V prvom rade je kamera kompaktná a ľahká (asi 35 gramov). Na cestách za dobrodružstvom vám nebude zavadzať v cestovej taške alebo inej batožine.

essential
© Essential

Druhou devízou je systém pripojenia. Kameru priložíte k smartfónu, čím končí celá veda. Okamžite môžete začať natáčať všetko, čo za 360-stupňové video stojí. Športové udalosti, turisticky príťažlivé miesta, oslavy… Objektov pre záznam sa nájde neúrekom.

Ďalším lákadlom sú vlastnosti samotnej kamery. Kamera pracuje s dvoma 12 Mpx snímačmi s optikou tzv. rybieho oka. 360-stupňové video dokáže zachytiť v extra jemnom 4K rozlíšení pri snímkovaní 360 fps. Svetelnosť je podmienená nízkou clonou f/1.8.

essential
© Essential

To nie je všetko. Výrobca kameru vybavil štyrmi mikrofónmi, čiže vám video nepredostrie iba kvalitný obraz, ale aj zvuk. Výrobca tiež myslel na detail pri napájaní.

Kamera obsahuje dva piny pre nabíjanie, ktoré môžete využiť aj vtedy, keď je kamera pripojená magnetickým konektorom k smartfónu.

Predpokladáme, že najväčší problém očakávate pri cene. Šoková terapia sumou sa nekoná. Ak si kameru kúpite zároveň so smartfónom, doplatíte iba 50 eur. Nie, nie je to preklep. Kamera sa bude predávať aj samostatne, za cenu 199 eur.