Úvod Novinky Aktuálne Amazon finišuje práce na slovenskom sklade: Takýto plat môžu očakávať budúci zamestnanci

Amazon finišuje práce na slovenskom sklade: Takýto plat môžu očakávať budúci zamestnanci

0
Amazon spustil masívny nábor zamestnancov pre ich nove logistické centrum v Seredi. V sklade má nájsť prácu približne 1 000 zamestnancov, čím Amazon na slovenskom trhu rozšíri zamestnaneckú bázu na takmer 2 000 zamestnancov.

Už teraz totiž v Bratislave zamestnáva približne 850 ľudí. Niektoré zdroje však dokonca uvádzajú, že v sklade by nakoniec mohlo pracovať až do 3 000 zamestnancov.

Amazon už konkurzy na odborné miesta spustil, teraz však spúšťa aj nábor na najnižšie pracovné pozície. Veľkým lákadlom je samozrejme plat, ktorý Amazon stanovil na 4,5 – 6,5 eur na hodinu. V mesačnom merítku to vychádza na základný plat vo výške približne 920 eur mesačne. Pri tejto sume sa však počíta, že zamestnanec bude mať bezchybnú dochádzku a bude podávať skladom nastavený výkon pre získanie 20 % bonusu. Chýbať nemá ani 13. plat a rôzne zamestnanecké výhody.

Amazon pokračuje vo výstavbe logistického centra v Seredi

Európske zastúpenie Amazonu si lokalitu skladu vyberalo tak, aby o pracovnú silu nemali núdzu. „Sme veľmi radi, že sme toto všetko našli v Seredi,“ povedal Roy Petricucci, viceprezident Amazon EU.

Amazon si aj napriek tomu, že mohol, neuplatnil žiaden nárok na akúkoľvek formu štátnej pomoci. Informoval o tom minister financií, Peter Kažimír.