Úvod Zaujímavosti Google postaví obrovské dátové centrum hneď vedľa Tesla Gigafactory

Google postaví obrovské dátové centrum hneď vedľa Tesla Gigafactory

0
Aj takto to vyzerá v dátovom centre Google © SlashGear

Magazín The Wall Street Journal dnes ráno vyrukoval so zaujímavou správou, ktorá hovorí o plánoch spoločnosti Google. Internetový gigant mal kúpiť veľkú plochu pozemkov hneď vedľa mega továrne Elona Muska.

Google na juh od Gigafactory zakúpil pozemok s rozlohou blížiacou sa k piatim štvorcovým kilometrom. Lokalita sa nachádza pri meste Reno v americkej Nevade. Google na tejto ploche vybuduje veľké dátové centrum.

V tejto lokalite už dávnejšie vznikol priemyselný park s rozlohou 433 kilometrov štvorcových. Okrem Tesly tam majú svoje prevádzky a logistické centrá spoločnosti ako Walmart, Home Depot a PetSmart. Tých menších je viac ako stovka.

Tesla
Tesla Gigafactory. Dátové centrum Google bude sídliť južne od fabriky

Nemenej zaujímavá je cena za pozemky. Google mal za plochu zaplatiť 29,1 milióna dolárov, čo je len začiatok. Budovanie dátového centra nabitého najmodernejšími technológiami zhltne ďalšie milióny.

Tesné susedstvo Googlu s Teslou nahráva dohadom o spolupráci. Zatiaľ ale nič viac ako susedia nebudú. Teda čo sa ich nových megalomanských prevádzok budúcnosti týka.