Úvod Novinky Aktuálne PRÁVE TERAZ: Dražbu o areál na Patrónke vyhral ESET, postaví tam nové...

PRÁVE TERAZ: Dražbu o areál na Patrónke vyhral ESET, postaví tam nové sídlo!

5

Dražbu o areál bývalej vojenskej nemocnice na bratislavskej Patrónke vyhral slovenský ESET. Za celý areál spoločnosť zaplatí 26,2 milióna eur.

Ako už ESET niekoľkokrát avizoval, plánuje tam postaviť svoje nové sídlo, spolu s vývojovým centrom a inkubátorom pre IT start-upy a laboratóriami pre IT študentov. O novinke informoval server Denník N.

Dražba sa začala dnes ešte o 10:00, pričom počiatočná suma bola až 24,21 milióna eur. Firmy mohli prihadzovať po 10 tisíc eur.

O novom kampuse ESET

Ak ste už videli takmer hotový kampus Apple, možno si hovoríte, že návrh sídla Esetu vyzerá minimálne veľmi podobne. Architekt ateliéru A11 Jozef Pavelčák priznáva, že podobnosť tam je, no zároveň dodáva, že rozložitosť spolu s výškovými a objemovými obmedzeniami si priam žiadala kruhy. Do stavby sa časom presunúť viac ako 1 400 zamestnancov. Slušné!

Zaujímavosťou je aj to, že všetky kruhy majú byť od zeme zdvihnuté, a tak sa pod nimi bude dať voľne prechádzať. Súčasťou komplexu má byť aj garáž pre 900 áut určená aj pre verejnosť, aj keď len cez víkendy.