Úvod Výrobcovia Nokia Budúce Nokia smartfóny nebudú vybavené foto optikou Carl Zeiss

Budúce Nokia smartfóny nebudú vybavené foto optikou Carl Zeiss

2
Carl Zeiss optika modelu Nokia N95

Konzorcium HMD Global zatiaľ zvláda reštart značky Nokia celkom dobre. Boom okolo Nokie 3310 sprevádzajú cenovo dostupné modely Nokia 3, Nokia 5 a Nokia 6, ktoré sú napríklad vybavené čistou formou operačného systému Android.

Stále nám však chýba high-end model so značkou Nokia. Ten by sa mal objaviť pred letom, niekedy v júni. Disponovať bude čipsetom Snapdragon 835 a mnohí sú zvedaví na jeho fotoaparát.

Nokia minulej éry, resp. jej fotoaparáty boli často spájané s optickým hardvérom kvalitného výrobcu Carl Zeiss. Z tých novších spomenieme napríklad Nokiu 1020, ktorá vznikla ešte pod záštitou giganta Microsoft.

Nokia

Nové Nokie už nebudú disponovať optikou Carl Zeiss a dokonca ani technológiou PureView. Tá totižto patrí Microsoftu. Spoločnosť Nokia to oznámila priamo, na sociálnej sieti Twitter. Napriek tomu by sme sa nemali obávať nekvalitného fotoaparátu budúcej vlajkovej lode, ktorá má niesť označenie Nokia 8. Výrobca pracuje na novej technológii, ktorá sa postará o veľmi kvalitné fotografie a videá zhotovené budúcimi smartfónmi Nokia.

K TÉME: Nokia 5 a Nokia 3 oficiálne: Nokia je späť, a to vo veľkom štýle!