Úvod Zariadenia Huawei Mate 9 roztrhal konkurenciu. Výdrž jeho batérie neprekoná ani iPhone 7...

Huawei Mate 9 roztrhal konkurenciu. Výdrž jeho batérie neprekoná ani iPhone 7 Plus

9
Huawei Mate 9

Nedávno predstavený Android phablet od čínskeho giganta odhalil jednu zo svojich silných stránok. Tou je výdrž na jedno nabitie, ktorej nedokáže konkurovať ani jeden zo súčasných high-end modelov od viacerých ostrieľaných výrobcov, a to vrátane Galaxy S7 edge či takého iPhone 7 Plus.

Huawei Mate 9 zvládol podľa dôveryhodného testu webu PhoneArena fungovať bez prestávky slušných 12 hodín aj 14 minút. Pri bežnom používaní nie sú teda dva celé dni absolútne žiadnym problémom, čo poteší najmä tých, ktorým každodenné pripájanie konektora nabíjačky už lezie poriadne na nervy. Novinka ale na druhú stranu nevyniká v rýchlosti dopĺňania elektrickej energie do až 4 000 mAh akumulátora, práve naopak. Oproti iným smartfónom z príslušnej kategórie je na tom horšie akurát tak vyššie spomínaný iOS smartfón.

Nabitie plnej kapacity batérie Mate 9 trvalo 2 hodiny a 24 minút, čiže v porovnaní s Galaxy S7 edge a jeho 1 hodinou a 39 minútami takmer o hodinu dlhšie. Len pre porovnanie, plné naplnenie iPhone 7 Plus trvá dokonca až 197 minút, čo je 3 hodiny aj 17 minút. Čínsky smartfón síce disponuje technológiou rýchleho nabíjania vrátane moderného portu USB typ C, no ak zoberieme do úvahy gigantickú kapacitu batérie, nemáme sa čomu čudovať. Model od juhokórejského výrobcu má 3 600 a od kalifornského jabĺčka iba 2 900 mAh, takže podstatne menej ako v prípade kúsku z dielne Huawei.