Úvod Aplikácie WhatsApp zavádza novú funkciu Status. Vlastný klon Snapchat príbehov

WhatsApp zavádza novú funkciu Status. Vlastný klon Snapchat príbehov

0
WhatsApp

Komunikačná platforma WhatsApp v týchto dňoch oslavuje osem rokov existencie. Z obyčajnej aplikácie pre zasielanie krátkych textových správ sa stalo komunikačné monštrum.

V súčasnosti používatelia aplikácie WhatsApp odošlú každý jeden deň 50 miliárd textových správ, 760 miliónov fotografií a obrázkov, a viac ako 80 miliónov GIF animácií.

WhatsApp sa rozhodol osláviť narodeniny aktualizáciou, ktorá pridá podstatnejšiu novinku. Teda podstatnejšiu aspoň pre niektorých používateľov. V rozhraní aplikácie pribudne položka Status. Ide o akýsi klon funkcie príbehov, ktoré poznáme zo Snapchatu. Pozor, aj obsah zverejnený ako status bude šifrovaný.

Do tejto sekcie budete môcť pridať takmer čokoľvek, čo vyjadruje vašu aktuálnu náladu. Zdieľať môžete upravenú fotografiu obohatenú o text a emotikony, pridať sa dá tiež video či GIF animácia.

WhatsApp

Na druhú stranu, budete môcť vidieť aktualizované statusy ostatných používateľov, ktorých máte na zozname WhatsApp kontaktov. Každý status sa automaticky vymaže po 24-hodinách. Na statusy môžete reagovať súkromnou správou alebo si môžete skontrolovať, kto všetko vaše príspevky vidí.

Aktualizácia aplikácie sa už začala šíriť a v najbližších dňoch dobehne všetkých jej používateľov. Ako vlastne novinka vyzerá prezradí video nižšie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp“]