Úvod Zaujímavosti Synaptics predstavil inovatívny snímač odtlačkov. Môže si nájsť cestu do Galaxy S8

Synaptics predstavil inovatívny snímač odtlačkov. Môže si nájsť cestu do Galaxy S8

0

Známa spoločnosť Synaptics oficiálne predstavila nový typ snímača odtlačkov prstov pre smartfóny a iné mobilné zariadenia, ktorý bude konkurovať Sense ID od Qualcomm-u.

Snímač odtlačkov prstov Qualcomm Sense ID bol predstavený ešte v roku 2015. Pre rozpoznávanie odtlačkov využíva ultrazvukové vlny, ktoré dokážu oveľa presnejšie a rýchlejšie zosnímať „mapu“ každého prsta. Podstatnou výhodou je, že tento snímač môže byť umiestnený prakticky na akomkoľvek mieste zariadenia, napríklad pod krycím sklom displeja alebo pod povrchom zadnej strany zariadenia.

Doteraz sme však takéto prevedenie na žiadnom smartfóne nevideli. Zmeniť to môže Synaptics, ktorý oficiálne uviedol optický snímač odtlačkov označený ako FS9100. Umožní skenovanie odtlačku vo vysokom rozlíšení. Aj tento snímač môže byť umiestnený pod krycím sklom displeja, ktoré môže byť hrubé až jeden milimeter.

Takto umiestnený snímač odtlačkov sa nepoškriabe a poradí si aj s mokrými či znečistenými prstami. Podstatnou výhodou je tiež väčšia sloboda pri návrhu dizajnu zariadení. Dizajnéri jednoducho nemusia hľadať miesto pre snímač v tlačidle pod displejom alebo „špatiť“ zadnú stranu zariadenia vyrezanou plochou pre snímač.

odtlačkov

Podľa tlačovej správy výrobcu, snímač FS9100 dokonca používa umelú inteligenciu, pomocou ktorej rozpozná pravý „živý“ odtlačok od falošného.

Použitie pri Galaxy S8?

Synaptics je jedným z hlavných dodávateľov spoločnosti Samsung. Práve ich snímače sú použité v Galaxy smartfónoch a nič nenasvedčuje tomu, že by to v budúcom roku malo byť inak. Už teraz je jasné, že model Galaxy S8 bude po viacerých stránkach inovatívny. Na jednej strane má fungovať ako náplasť na ranu po Galaxy Note 7, na strane druhej ním bude chcieť dať Samsung najavo, že je stále lídrom v inováciách.

Nečudovali by sme sa, keby sme nový optický snímač od Synaptics prvýkrát uvideli pri smartfóne Galaxy S8.