Úvod Zariadenia Očakávaný Nokia smartfón má byť poriadne lacný. Dokáže konkurovať Číne

Očakávaný Nokia smartfón má byť poriadne lacný. Dokáže konkurovať Číne

1

Oficiálna reinkarnácia značky Nokia nastane v druhom mesiaci budúceho roka 2017 na podujatí MWC 2017 v španielskej Barcelone. Práve tam uvidíme predstavenie nového Nokia smartfónu.

Značku Nokia zastrešuje fínske konzorcium HMD Global, ktoré odštartuje trhovú púť smartfónom Nokia zaradeným do strednej triedy. Ten má byť navyše poriadne lacný.

Agresívna cenová stratégia sa dala očakávať. Cieľom je na svoju stranu prilákať čo najviac zákazníkov, pričom práve prostredníctvom ceny to pôjde najľahšie. Ak sa nový smartfón osvedčí, výrobca bude mať skvele vydláždenú cestu k trhovému úspechu pri drahšom high-end smartfóne, ktorý časom predstaví tiež.

Nokia
Koncepčná podoba Nokie D1C

Očakávaný smartfón strednej triedy je v súčasnosti identifikovaný pod označením D1C. K dispozícii bude v dvoch verziách. Tie sa budú líšiť veľkosťou obrazovky a pamäťovou konfiguráciou. Verzia s 3 GB RAM, 32 GB ROM a 5,5″ displejom (FHD rozlíšenie) by mala podľa zdrojov stáť len 200 dolárov.

Ešte lepšie vyzerá cenovka modelu s 2 GB RAM, 16 GB ROM a 5,0″ displejom (tiež FHD rozlíšenie) – 150 dolárov. S takto nastavenou cenou by mohla Nokia bez problémov konkurovať mnohým čínskym výrobcom.

K TÉMEPOTVRDENÉ: Nokia bude opäť fínska, prvý smartfón uvidíme už v budúcom roku!

Čo sa týka ostatných parametrov, obe zariadenia prídu s OS Android vo verzii 7.0 Nougat a povráva sa tiež o čipsete Snapdragon 430, 13 Mpx a 16 Mpx fotoaparátoch alebo o grafike Adreno 505.

Podujatie MWC 2017 štartuje koncom februára 2017 a okrem Nokie si na tomto podujatí odbije premiéru napríklad aj čínske Xiaomi. O záplavu cenovo dostupných smart noviniek tak určite nebude núdza.