Úvod Zaujímavosti Sviatočná cesta domov ako z pekla: Lietadlo takmer núdzovo pristálo, dôvod je...

Sviatočná cesta domov ako z pekla: Lietadlo takmer núdzovo pristálo, dôvod je absurdný!

0

Cestovanie pred, počas a po sviatkoch vie byť poriadne mizerné. O tom určite vie väčšina z vás. Horšie je to vtedy, ak necestujete v pohodlí svojho auta ale cestujete autobusom, vlakom či dokonca lietadlom.

Viete si určite predstaviť pocit, keď zrušia váš let. Ste na nepohodlnom letisku, máte zabalený kufor, ste unavení a potom sa dozviete, že váš let bude meškať. Hodinu, dve, tri, až ho nakoniec úplne zrušia. Seniorská redaktorka v iMore.com o tom vie svoje. Prežila si to na vlastnej koži. Možno si hovoríte, celkom bežná vec! Samozrejme, záleží však na okolnostiach, ktoré k tomu viedli. V jej príbehu až také bežné neboli.

Po niekoľkých mesiacoch už určite viete o príbehu Samsung Galaxy Note 7. Je to smartfón, ktorý trpí jednou veľmi vážnou chybou, a to batériou, ktorá môže kedykoľvek vybuchnúť. Prirodzene, takto potenciálne nebezpečné zariadenie chcete mať všade inde, než na palube lietadla, ktoré letí vo výške 10 000 metrov nad Zemou. Čo sa teda stane, ak vašim telefónom na letisku začnete vysielať SSID názvu takéhoto zariadenia? Toto.

Podľa Serenity Caldwell, ktorá čakala v rade kým jej pridelia náhradnú letenku, za tým bolo presne to, čo znie tak neškodne. Prepočula totiž rozhovor členov posádky. Jedna letuška si počas letu všimla Wi-Fi hotspot s názvom „Galaxy Note 7“. Ak by sa im nepodarilo lokalizovať osobu, ktorá vysielala takto pomenovaný Wi-Fi hotspot, lietadlo by muselo núdzovo pristáť. Našťastie sa im to ale podarilo čím cestujúcich ušetrili od hodín a hodín meškania.

Premenovanie hotspotu vašej Wi-Fi nie je vždy najlepším nápadom, hlavne pri tak citlivej záležitosti akým lietadlá bez akýchkoľvek pochýb sú.