Úvod Zariadenia Casio predstavilo novú akčnú kameru. Jej senzor má iba 1,9 Mpx a...

Casio predstavilo novú akčnú kameru. Jej senzor má iba 1,9 Mpx a poradí si s nedostatkom svetla

0

Do segmentu akčných kamier najnovšie prispela známa spoločnosť Casio. Predstavila rozhodne zaujímavé a originálne zariadenie, pri ktorom sa vydala trochu iným smerom, ako napríklad GoPro a jej podobné spoločnosti.

Kamera nesie označenie FR110H a disponuje iba 1,9 Mpx snímačom. Vidieť takéto rozlíšenie kamery v roku 2017 je minimálne raritou, no má svoje opodstatnenie. Výrobca sa zameral na situácie s nedostatkom svetla a na nočné zábery.

Ekvivalent 20 mm objektívu vzhľadom na svoje zameranie síce disponuje relatívne veľkou clonou f/2,8, všetko ale dobieha veľkými obrazovými bodmi s nadštandardnou citlivosťou na svetlo. Akčná kamera Casio dokáže zhotoviť FHD 1080p video alebo bežné fotografie pri maximálnej hodnote ISO 51200.

Už zo začiatku je jasné, že kamera s takouto hodnotou ISO vyprodukujete snímky s poriadnym šumom. Ani ukážkové fotografie na stránkach výrobcu nie sú zrovna najkrajšie. Tejto akčnej kamere ale nejde o maximálnu obrazovú kvalitu. Pomôže vám získať zábery, ktoré by ste s ostatnými akčnými kamerami nezískali.

Jaskyne, potápanie, opustené tmavé budovy, večerné dobrodružné výlety do prírody. Tam, kde by váš smartfón alebo iná akčná kamera zaznamenala len tmu a nič viac, si Casio poradí. Kamera je po konštrukčnej stránke kompaktná a flexibilná. Displej s ovládacími prvkami pritom môžete od kamery pohodlne oddeliť. Umiestníte si ju na prilbu alebo na iné miesto, ktoré bude pre snímanie vhodné. Ukážkové fotografie a video môžete vidieť nižšie. 

Zatiaľ nevieme, koľko bude kamera Casio FR110H stáť. Do predaja ale príde ešte tento týždeň, a to v Japonsku. Casio nemá vo zvyku podobné zariadenia uvádzať na trhy mimo Ázie. Dúfame, že pri tomto zariadení urobí výnimku. A ak nie, možnosti cezhraničného online predaja sú takmer nekonečné.