Úvod Zaujímavosti Online nervy? Vymažte celú svoju internetovú existenciu len niekoľkými klikmi

Online nervy? Vymažte celú svoju internetovú existenciu len niekoľkými klikmi

2

Internet je úžasné a desivé miesto zároveň. Ak by ste sa chceli od internetu oslobodiť, čaká vás neľahká úloha. Kontá v sociálnych sieťach, registrácie v e-mailových schránkach, videá…

Svoje internetové stopy zanechávate pri každom online kroku. Mnohí sa už skúsili od internetu aspoň na chvíľu oslobodiť. Konanie si pochvaľujú. Taký týždeň alebo mesiac bez online prostredia im vyčistil myseľ, umožnil im sústrediť sa na úplne iné veci, ktoré predtým zanedbávali, alebo sa len tak relaxačne povaľovali.

Samozrejme, pokiaľ chcete komunikovať rýchlo a pohodlne napríklad so vzdialenou rodinou, poprípade potrebujete internet, resp. e-mail k práci, úplne sa oslobodiť nedá.

Napriek tomu nás zaujal projekt švédskej vývojárskej dvojice. Wille Dahlbo a Linus Unnebäck vytvorili web s názvom Deseat.me. Ten vám umožní vymazať celú vašu internetovú existenciu len pomocou niekoľkých jednoduchých kliknutí.

existenciu

Nástroj funguje nasledovne. Hneď na úvodnej stránke sa prihlásite do svojho google účtu. Web po chvíli zorganizuje všetky služby a stránky, do ktorých ste sa niekedy prihlasovali. V našom prípade ich bolo viac ako 100. Následne stačí všetky kontá pridať do poradia, v ktorom budú pripravené na vymazanie. Kliknutím na „delete“ dané konto nadobro odstránite.

online

online1

Zatiaľ chýba podpora pre odkazy mnohých menej známych webov, služieb a nástrojov. Autori pracujú na tom, aby bola ich databáza čo najbohatšia. O svoje súkromie sa pritom nemusíte báť. Deseat.me nemá prístup k vašim prihlasovacím údajom ale len k samotnému kontu, ktoré môže iba vymazať. Bezpečnosť autori podmienili používaním protokolu Googles OAuth.

online

Web Deseat.me zrejme nebude v dnešnej digitálnej dobe veľmi navštevovaný. Každopádne si tento originálny nápad zaslúži pochvalu. Ak vás tie internety zase raz nas…jedujú, zamierte na www.deseat.me a dajte online životu zbohom.