Úvod Zariadenia UMi Plus E a proces jeho výroby v temnom čiernom prevedení Onyx

UMi Plus E a proces jeho výroby v temnom čiernom prevedení Onyx

0

Čínsky výrobca UMi pri výrobe svojho posledného smartfónu UMi Plus E ani len nepozrel na plast a jemu podobné materiály. Na jeho prvotriedne remeselné spracovanie je náležite hrdý.

UMi Plus E je zhotovený z jedného kusu hliníka kvalitatívnej triedy 6000, ktorá sa používa v leteckom priemysle. Spoločnosť UMi bola o konštrukčnej kvalite svojich zariadení vždy presvedčená a ukázala nám, ako sa model Plus E vyrába. Na mušku si zobrala rovno asi najpríťažlivejšie čierne prevedenie Onyx.

Pri výrobe jednoliateho tela výrobca použil 125 rôznych procesov. Spomínaná trieda hliníka musí odolať bežným pádom bez deformácie, pričom finálny tvar kusu kovu dodá presné CNC frézovanie.

umi_plus_e3

Zariadenie musí pri držaní v ruke pôsobiť príjemne. Jemné ručné brúsenie povrchu doplnilo eloxovanie a na záver úprava leštením. Značku a iné nápisy výrobca do tela vygravíroval laserom.

Presne sú samozrejme vytvorené a opracované všetky otvory pre tlačidlá, konektory, SIM karty alebo fotoaparát. Na záver je celé dielo potiahnuté veľmi tenkou vrstvou laku, ktorá mu dodá spomínaný vzhľad temnej čiernej.

umi_plus_e2

Na výrobe smartfónu UMi Plus E sa podieľajú nielen naprogramované stroje, ale aj ľudia. Výrobca si totižto myslí, že len tí dokážu venovať práci so zariadením maximálnu starostlivosti a pozornosť. V kombinácii s dôsledným a moderným priemyselným procesom výroby by tak mala vzniknúť dokonala konštrukcia.

Celý proces výroby a jeho najhlavnejšie časti si môžete pozrieť na videu, ktoré výrobca zverejnil na YouTube.

UMi Plus E je vôbec prvým smartfónom na svete, ktorý dostal do výbavy nový čipset Helio P20. Okrem neho jeho útroby ukrývajú 6 GB operačnú pamäť RAM štandardu LPDDR4 a 64 GB úložisko. To môžete rozšíriť o ďalších 256 GB v rámci slotu pre pamäťové karty.

O výrobu 5,5 palcového displeja s FHD 1080p rozlíšením sa postarala spoločnosť Sharp. Veľkú, 4000 mAh kapacitu akumulátora dobijete pomocou PE+ technológie rýchleho nabíjania a 13 Mpx fotoaparát s PDAF zaostrovaním pre zmenu vyrobil Samsung. Dokáže zaznamenať aj 4K video. Dnes už nie je žiadnou výnimkou ani snímač odtlačkov prstov a 4G LTE konektivita štandardu Cat.6.

umi_plus_e3

Pokiaľ by ste o zariadenie mali záujem, odporúčame zanechať váš e-mailový kontakt na oficiálnej stránke výrobcu na umidigi.com/umi_plus_e. 23. novembra totižto výrobca spustí predpredaj, no k dispozícii bude len 999 kusov.

Všetky detaily nájdete na oficiálnej stránke výrobcu v tomto odkaze.