Úvod Novinky Samsung má na krku ďalší problém: Zvoláva 2,8 miliónov pračiek, majú vybuchovať

Samsung má na krku ďalší problém: Zvoláva 2,8 miliónov pračiek, majú vybuchovať

11

Keď sa nedarí, tak sa nedarí. O Murphyho zákonoch svoje určite vie aj Samsung, ktorého situácia sa podstatne zhoršila. Po veľmi zlom období obklopenom výbuchmi Galaxy Note 7 sa mohlo zdať, že horšie to už nebude. Ako veľmi sa však mýlili.

Spoločnosť práve oznámila, že zahajuje zvolávanie približne 2,8 miliónov pračiek. Toto zvolávanie sa týka amerického trhu, kde sa priam explozívne rozpadlo viac ako 733 kusov.

Podľa amerického úradu pre bezpečnosť spotrebiteľov (CPSC) sa mal „vrch pračky nečakane oddeliť od zvyšku konštrukcie, čím pre spotrebiteľov predstavuje nebezpečenstvo.

Od začiatku predaja bolo nahlásených celkom 9 prípadov. Medzi tie najvážnejšie patrí zlomená čeľusť, zranené rameno a niekoľko zranení spôsobených pádom.

Zranenie spôsobené nebezpečnou pračkou
Zranenie spôsobené nebezpečnou pračkou

Zvolávanie sa týka celkom 34 modelov, ktoré Samsung predal medzi marcom 2011 a novembrom 2016. Majitelia by sa mali čo najrýchlejšie spojiť so Samsungom, ktorý im ponúkne dve možnosti.

Na miesto môžu vyslať technika, ktorý zabezpečí vrchnú časť pračky alebo získajú časť svojich peniažkov späť, pričom použiť ich môžu aj na kúpu pračky, ktorá nie je od Samsungu. Ak si pračku kúpili v posledných 30 dňoch, Samsung vráti plnú čiastku.

Prví zákazníci už stihli podať žalobu.