Úvod Novinky Aktuálne AKTUALIZOVANÉ: Google Duo má novú konkurenciu. Aplikácia WhatsApp prichádza s videohovormi

AKTUALIZOVANÉ: Google Duo má novú konkurenciu. Aplikácia WhatsApp prichádza s videohovormi

0

Ak aplikácii WhatsApp niečo chýbalo, boli to videohovory. Komunikačná platforma, ktorú po celom svete používa aktívne viac ako jedna miliarda ľudí bude opäť použiteľnejšia.

Aktualizácia 15. 11. 2016, 9:39: Vývojári komunikačnej platformy WhatsApp dnes spustili aktualizáciu jej mobilnej aplikácie, ktorá sprístupní všetkým užívateľom funkciu videohovorov. Táto funkcia bola doteraz dostupná len v beta verzii aplikácie. Zamierte do obchodu Google Play a skontrolujte si aktualizácie.

Ak tam update nenájdete, nezúfajte. V priebehu najbližších dní sa vám určite objaví. Aktualizácia sa šíri postupne.

Pôvodná správa: Videohovory možno u nás nie sú až tak populárne, no ich nástup je badateľný. Zameranie obsahu na video, a to aj v komunikácii, nepredviedol len Facebook so službou Live, ale tiež napríklad Google s appkou Duo.

Jej gro je práve uskutočňovanie videohovorov, rýchlo, jednoducho a aj v oblastiach s pomalým internetovým pripojením. WhatsApp má konkurenčnú výhodu hlavne v masívnej používateľskej základni. Podľa blogu spoločnosti WhatsApp, sa cez ich aplikáciu každý deň uskutoční 100 miliónov hlasových hovorov, čiže 1100 hovorov každú sekundu. Môžme len odhadovať, aký počet z týchto používateľov minimálne len vyskúša funkciu videohovorov. Určite ich nebude málo.

Pre uskutočnenie videohovoru musia mať obe strany nainštalovanú poslednú beta verziu aplikácie WhatsApp
Pre uskutočnenie videohovoru musia mať obe strany nainštalovanú poslednú beta verziu aplikácie WhatsApp

Samotné spustenie videohovoru je veľmi jednoduché. Nájdete si v aplikácii konkrétny kontakt, s ktorým chcete komunikovať obrazom aj zvukom a následne len kliknete na ikonu videohovoru. Podľa prvých používateľských skúseností je kvalita hovoru v poriadku, no stretnúť sa môžeme s miernym oneskorením, resp., odozvou.

whatsapp

Za týmto problémom môže stáť beta verzia aplikácie, v ktorej sú videohovory zatiaľ dostupné pre vybraných používateľov. Po vyhodnotení spätnej väzby následne poputuje nová funkcionalita do stabilnej verzie aplikácie WhatsApp, čo určite nebude dlho trvať.

Ak sa chcete stať beta testerom aplikácie, stačí navštíviť >tento odkaz<, ktorý vás presmeruje do obchodu Google Play. Funkcia videohovorov by sa vám mala v tejto verzii v krátkom čase objaviť. Ak ju tam nenájdete, vymažte v nastaveniach dáta aplikácie a znovu sa prihláste (chaty v prípade potreby predtým zálohujte). Trpezlivejší jedinci určite počkajú na stabilné uvoľnenie novinky.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp“]