Úvod Zariadenia Legenda sa vracia! Smartfón NOKIA bude bežať na najmodernejšom Androide!

Legenda sa vracia! Smartfón NOKIA bude bežať na najmodernejšom Androide!

0
© wccftech.com

Spoločnosť Nokia sa tento rok, resp. začiatkom budúceho roka vráti na trh s novými smartfónmi, ktoré budú bežať pod taktovkou operačného systému Android. 

Licenčná zmluva so spoločnosťou Microsoft nedovoľovala uviesť na trh žiadny smartfón pod značkou Nokia do konca tretieho štvrťroka 2016. Ultimátum vypršalo a už sa na verejnosti objavili prvé náznaky budúceho smartfónu Nokia.

Nové inteligentné mobilné telefóny Nokia bude vyrábať spoločnosť FIH Mobile, pričom ide o dcéru známeho Foxconn Technology. Tá poskytne Nokii dostatočné finančné, technologické a personálne kapacity.

Mid-range s Android 7.0 Nougat

Testovací štandard Geekbench verejnosti predostrel zariadenie s označením Nokia D1C. Veľa detailov známych nie je, no vieme, že tento smartfón bude poháňať čipset Snapdragon 403. Ten charakterizuje osem jadier a takt 1,4 GHz. Asistovať mu bude grafika Adreno 503 a 3 GB kapacita operačnej pamäte RAM. Verzia Androidu? najnovší 7.0 Nougat.

© Geekbench
© Geekbench

Vzhľadom na čipset je zrejmé, že Nokia D1C bude cieliť na strednú a nižšiu triedu. V tejto kategórii zohrá primárnu úlohu predajná cena. Vysoko konkurenčný segment ovládajú prevažne zariadenia z dielní čínskych výrobcov, akými sú napr. Xiaomi, Meizu alebo aj Lenovo. Ich zariadenia sú relatívne lacné a u používateľov obľúbené.

Nové Nokia smartfóny to na trhu nebudú mať ľahké, veríme však, že im používatelia venujú svoju pozornosť a poprípade aj peniaze.