Úvod Zaujímavosti Neuveriteľné VIDEO: Muž skočil bez padáka zo 7600 metrovej výšky do siete...

Neuveriteľné VIDEO: Muž skočil bez padáka zo 7600 metrovej výšky do siete veľkej 30 x 30 metrov

2
© inverse.com

Aj vďaka moderným technológiám a pokročilým akčným smart kamerám sme mohli byť svedkami ďalšieho posúvania ľudských možností. Tento krát sa o to postaral kaskadér Luke Aikins.

Ten túto sobotu (30. júla 2016) vyskočil z lietadla vo výške 7600 metrov nad zemou bez padáka. Samozrejme si ho nezabudol na palube ale išlo o úmyselné konanie.

Kaskadér vyskočil nad oblasťou púšte v Južnej Kalifornii, pričom skok mohli v živom video prenose sledovať diváci televízie. Luke Aikins mal približne dve minúty na to, aby si pred dopadom zrekapituloval celý svoj život. Tak krátku dobu trval voľný pád. Akákoľvek drobná chyba mohla mať fatálne následky. Cieľom dopadu bola totižto špeciálne upravená záchranná sieť s rozmermi 30 x 30 metrov.

Muž padal rýchlosťou 54 metrov za sekundu a jeho pád bol samozrejme presne koordinovaný s GPS navigáciou a súradnicami. Luke Aikins sa pri voľnom páde spoliehal len na prúdenie vzduchu, ktorým pád prispôsoboval. Tesne pred dopadom kaskadér vykonal obrat, ktorý mu zabezpečil čo najlepšiu pozíciu tela pre dopad. Kaskadér ukončil skok bez akejkoľvek ujmy na zdraví.

Luke Aikins nie je amatér. Ide o skúseného kaskadéra a parašutistu, ktorý má na konte viac ako 18 000 zoskokov s padákom, ktoré absolvoval počas 26 ročnej kariéry. Podľa spravodajstva CNN, skoku predchádzali mimoriadne bezpečnostné a technické prípravy. Napriek tomu išlo o veľmi nebezpečné prekonávanie ľudských limitov.

Podľa Aikinsa bol skok jednoducho len ďalším logickým krokom v jeho živote extrémnych výziev. Už teraz sú jeho fanúšikovia zvedaví, s čím príde na budúce.

Ak sa vám točí hlava len pri pohľade z balkóna na prízemí, video extrémneho zoskoku nižšie radšej vynechajte.