Úvod Zariadenia TOP 7 funkcií nového Samsungu Galaxy Note7, ktoré u konkurencie nenájdete

TOP 7 funkcií nového Samsungu Galaxy Note7, ktoré u konkurencie nenájdete

4

Kórejský gigant Samsung len včera predstavil nového kráľa phabletov, model Galaxy Note7. Ako sme predpokladali, tento smartfón je výkladnou skriňou maximálnych technologických možností známeho výrobcu.

Samsung Galaxy Note7 je v mnohých smeroch unikátny. Nejde pri tom ani tak o vrcholový čipset či prémiové vyhotovenie, ktoré sme koniec koncov videli už pri dávnejšie predstavených smartfónoch Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

Nový Note7 s nimi zdieľa zakrivený displej, odolnosť voči vode a prachu, vyhotovenie z odolného hliníka a skla, alebo napríklad špičkový fotoaparát. Galaxy Note7 ale dokáže jeho potencionálnym majiteľom ponúknuť funkcie a vlastnosti, ktorými konkurencia nedisponuje, respektíve ich nemá na takej úrovni, aby mohli tomuto ultimátnemu zariadeniu konkurovať. O mnohé sa napríklad postaral dotykový stylus S Pen.

#1. Všetko do .gif animácie

Gif animácie sa stali zdrojom zábavy, môžete nimi reagovať na rôzne udalosti namiesto textu, alebo ukázať napríklad dôležitú funkcionalitu niektorých zariadení. Z prezentačného videa jednoducho vytvoríte krátky úsek, ktorý sa bude prehrávať v slučke a zabalíte ho do dátovo nenáročnej .gif animácie.

Samsung Galaxy Note7 dokáže vytvoriť .gif animáciu takmer z čohokoľvek. Dotykovým perom S Pen označíte časť obrazovky a kliknutím na tlačidlo záznamu vytvoríte gifko. Môže ísť o video, dianie na domácej obrazovke alebo napríklad proces úpravy fotografie alebo dokumentu.

Po rýchlom zhotovení gifka ho môžete okamžite zdieľať všemožnými smermi a obohatiť ho môžete o rôzne nálepky. Vybrať si tiež môžete, v akej kvalite sa má animácia uložiť. Tvorba takýchto animácií ale nebude fungovať pri DRM obsahu. Ide napr. o Filmy Google a pod., ktoré sú chránené v rámci autorstva a digitálneho práva.

#2. Maximálne bezpečie

PIN kód môžete zabudnúť, niekto vám ho môže pri zadávaní odsledovať alebo ho niekto uhádne, pokiaľ zvolíte obľúbenú kombináciu 1111, 1234 alebo dátum narodenia. Snímač odtlačkov prstov je dokonca menej bezpečný. V priebehu času sa na internete objavilo niekoľko videí, v ktorých ich autori prekabátili snímač odtlačkov prstov vytlačeným odtlačkom na papieri či inej hmote.

Skener očnej dúhovky ponúka ďalší stupeň zabezpečenia. Zložitosť očnej dúhovky nie je možné len tak ľahko napodobniť. Skener funguje aj za zhoršených svetelných podmienok (infračervené svetlo), pričom si citlivé dáta môžete uložiť do špeciálneho zabezpečeného priečinka, ktorý otvoríte len prostredníctvom vašich očí. Ten je navyše šifrovaný.

skener

Ak skener očnej dúhovky skombinujete napríklad so spomínanou ochranou PIN kódom alebo odtlačkom prsta, vaše súkromie v smartfóne bude v extrémnom bezpečí.

#3. Preložíte čokoľvek

Galaxy Note7 je skvelým nástrojom pre komunikáciu s kýmkoľvek. S kýmkoľvek, kto hovorí, alebo v tomto prípade skôr píše jedným z 38 podporovaných jazykov.

Pokiaľ obdržíte správu alebo dokument z druhého konca sveta, napr. od Francúza, Nemca, Švéda alebo Rusa, môžete ho okamžite preložiť pomocou S Pen-u. Stačí, ak sa so stylusom budete len vznášať nad textom a systém vám okamžite poskytne preklad.

translate

Displeja či textu sa nemusíte ani dotknúť, a teda nie je potrebné pracné označovanie textových sekvencií či poznámok pod čiarou. Funkcionalita sa dokonca týka aj textu v obrázkoch, čiže nie ste odkázaní len na dokumenty, maily alebo komunikačné aplikácie.

#4. Zväčšíte čokoľvek

Opäť musíte vytiahnuť S Pen, no namiesto možnosti prekladania zvolíte možnosť priblíženia. Prostredníctvom S Penu môžete akýkoľvek obsah priblížiť o 300 %. Ideálne riešenie, ak máte problémy so zrakom, chcete lepšie prečítať drobný text alebo sa jednoducho pozrieť na detaily konkrétneho obsahu.

galaxy_note7

#5. Odolnosť

Možno budete namietať, že odolnosť voči vode a prachu poskytujú aj zariadenia iných výrobcov, ktoré sú v niektorých prípadoch podstatne lacnejšie, ako Galaxy Note7.

Inovovaný phablet je však vôbec ako prvý vybavený odolným sklom Gorilla Glass piatej generácie, ktoré je 1,8 krát odolnejšie, ako predošlá generácia. Pád z výšky z oblasti ramien podľa tvorcov prežilo bez ujmy 80 % testovaných zariadení. Gorilla Glass 5 sa samozrejme s odstupom času dostane aj na ďalšie ešte nepredstavené zariadenia ostatných výrobcov. Momentálne je ale Galaxy Note7 jediný s takouto výbavou.

note7

#6. HDR displej

Samsung vylepšil zobrazovacie schopnosti 5,7 palcového QHD AMOLED displeja lišiacky. Namiesto toho, aby išiel cestou displeja so 4K rozlíšením, ktorého produkcia by bola drahšia, a ktorý by bol energeticky náročnejší, zvolil použitie HDR technológie.

galaxy-note7

Tú môžeme vidieť napríklad pri niektorých moderných smart televízoroch. HDR sa postará o dokonalejšie podanie farieb, odtieňov alebo jasu, čím získame ešte lepší zážitok z konzumovania obsahu. Menším úskalím je zatiaľ obsah. Ten musí byť totižto pre HDR zobrazenie prispôsobený. Samsung už začal spolupracovať s video službou Amazon Prime, ktorá takýto obsah sprostredkuje.

#7. Dokonalý poznámkový blok

Dotykové pero S Pen rozpozná 4096 úrovní tlaku, ktoré vyhodnotí digitizer z dielne výrobcu Wacom. Hrot pera je hrubý len 0,7 milimetra, čím dokonale napodobňuje klasické guľôčkové pero. Poznámky môžete zapisovať aj za dažďa či dokonca pod vodou, môžete si okamžite poznamenať čokoľvek a hneď na uzamykaciu obrazovku bez toho, aby ste museli rozsvietiť displej alebo odblokovať zariadenie.

galaxy-note7_screen

Poznámky môžete upravovať, zdieľať, meniť fonty písma, jeho veľkosť, použiť farebné zvýrazňovače alebo tiež kaligrafické nástroje.