Úvod Zaujímavosti Budúcnosť Samsung Galaxy S smartfónov? Len zakrivený displej

Budúcnosť Samsung Galaxy S smartfónov? Len zakrivený displej

0

Kórejský gigant Samsung, resp. šéf mobilnej divízie tejto spoločnosti naznačil, že budúce modely z Galaxy S línie budú zrejme vybavené výhradne zakrivenými displejmi.

Tieto plány majú svoje opodstatnenie. Spoločnosť Samsung pri minuloročnom Galaxy S6, ale aj tohtoročnom Galaxy S7 smartfóne predstavila dve verzie.

Jednu klasickú s plochým displejom a druhú extravagantnejšiu, so zakrivením displeja po jeho bočných stranách. Predajné čísla pritom hovoria jednoznačne v prospech zakrivených verzií. Tie si zákazníci obľúbili viac aj napriek ich vyššej cene. Trend rovnako nasleduje nedávno predstavený Galaxy Note7, ktorý bude dostupný len so zakriveným displejom. Pôvodné dohady o dvoch verziách (jedna s plochým displejom) sa nakoniec nepotvrdili aj keď nie je vylúčené, že Samsung jej predstavenie plánoval.

samsung-galaxy-s6-edge

Naznačujú to hlavne snímky a videá predprodukčných prototypov modelu Galaxy Note7, ktoré ukazovali tento phablet s plochým displejom. Riaditeľ mobilnej divízie sa domnieva, že zakrivenie obrazovky po oboch stranách môže tvoriť novú identitu Galaxy S zariadení. Spotrebitelia môžu oceniť nielen originálny dizajn, ale aj rad softvérových a užívateľsky prívetivých funkcií, ktoré zakrivený displej ponúka.

s6-edge

Zákazníci Samsungu bažiaci po konzervatívnejšom, plochom prevedení displeja sa zrejme budú musieť v budúcnosti obrátiť na Galaxy A alebo Galaxy J líniu smartfónov. Predpokladáme, že budúcoročný Samsung Galaxy S8 bude len jeden, a to so zakriveným displejom. Náklady na výrobu takýchto displejov postupne klesajú, čo otvára dvere rozšírenej dostupnosti alebo priaznivejším spotrebiteľským cenám budúcich smartfónov so zakriveným displejom.