Úvod Zaujímavosti ROZBOR: Samsung Galaxy Note 7 je relatívne ťažko opraviteľný

ROZBOR: Samsung Galaxy Note 7 je relatívne ťažko opraviteľný

0

Experti zo severu iFixit, ktorí dlhodobo skúmajú možnosti opráv rôznych zariadení sa pozreli aj na najnovšieho kráľa phabletov, Samsung Galaxy Note 7. 

Z ich záverov vyplýva, že sa jeho budúci majitelia budú musieť pri prípadnom poškodení obrátiť na autorizovaný servis, pričom sa aj jeho pracovníci trochu potrápia. Galaxy Note 7 je podobne ako Galaxy S7 / S7 Edge relatívne ťažko opraviteľný.

Odborníci z iFixit každé zariadenie bodovo ohodnotia a tzv. „skóre opraviteľnosti“ symbolizuje rozsah od nula po desať bodov. Čím viac bodov, tým jednoduchšia oprava a rozoberanie. Samsung Galaxy Note 7 si vyslúžil štyri body z desiatich, pričom dostal o jeden bod viac, ako Galaxy S7 a S7 Edge.

Galaxy note 7Nový kórejský phablet je tak relatívne ťažké opraviť. Oproti top modelom z apríla sa zlepšilo umiestnenie vodičov a napríklad USB C konektor je možné vymeniť aj bez demontáže displeja. Mnoho prvkov je modulárnych, čiže sa dajú vymeniť kus za kus ako Lego. Problémová je zadná strana zo skla, ktorá je pripevnená silným lepidlom.

Galaxy note 7

Po odstránení zadnej strany technikov čakala záplava skrutiek Phillips, ktorými sú komponenty prichytené. Batériu môžete napríklad vybrať samostatne bez demontáže základnej dosky, opäť však musíte rátať so silným lepidlom. Vďaka certifikácii IP 68 si tiež musíte dávať pozor na tesnenia, ktoré majú zabrániť vtečeniu tekutín. Nájdete ich takmer všade, od tlačidiel, portov a dokonca aj pri niektorých vnútorných komponentoch.

Kompletnú fotoreportáž ako aj video z demontáže Galaxy Note 7 už nájdete na adrese https://ifixit.com/GalaxyNote7.