Úvod Zariadenia VIDEO: Čo v skutočnosti znesie Gorilla Glass 5? Prvý test odolnosti Samsungu...

VIDEO: Čo v skutočnosti znesie Gorilla Glass 5? Prvý test odolnosti Samsungu Galaxy Note7

0

Bolo len otázkou času, kedy sa objaví prvé video, v ktorom otestujú odolnosť kráľa phabletov, nového Samsungu Galaxy Note7. Ten je ako prvý vybavený piatou generáciou ochranného skla Gorilla Glass.

Gorilla Glass 5 je 1,8-krát odolnejšie, ako predošlá generácia a pri laboratórnych testoch prežilo pád z približnej výšky ramien 80 % smartfónov. Odolnosť je teda dobrá, no samozrejme nie dokonalá.

V sérii videí nižšie sa môžete pozrieť, ako dopadne klasický test pádu na zem, údery kladivom, škriabanie nožom alebo mučenie vodou. Samsung Galaxy Note7 napriek odolnosti v rámci certifikácie IP68 a použitia Gorilla Glass 5 nie je z gumy a preto sa pri skutočne neopatrnom používaní určite poškodí.

© AP Photo/Corning Inc.
© AP Photo/Corning Inc.

Napriek tomu tento ultimátny smartfón znesie skutočne veľa a pri bežnom páde displej prežije bez značnejšieho poškodenia. Nový displej pre Samsung Galaxy S7 edge aj s výmenou vás bude stáť takmer 290 € (mobilnyservis.sk, fixservis.sk), čo nie je málo. 5,7-palcový QHD AMOLED displej nového Galaxy Note7 tak bude zrejme ešte drahší. Je preto fajn, že pri prvom páde na zem nebudete utekať do najbližšieho servisu alebo hlásiť poistnú udalosť.

Pozrite si spomínané testovacie videá.