Úvod Aplikácie Aplikácia Google Duo dostane funkciu výhradne hlasových hovorov bez videa

Aplikácia Google Duo dostane funkciu výhradne hlasových hovorov bez videa

0

Spoločnosť Google na májovej konferencii Google I/O predstavila dve aplikácie. Prvou z nich je prívetivý messenger Allo a druhou už dostupná appka Duo pre videohovory.

Aplikácia Google Duo si odbila premiéru v obchode Google Play len včera a zatiaľ je teda len ťažko hovoriť o jej obľúbenosti medzi používateľmi. Má však našliapnuté veľmi dobre.

Jej tajomstvo tkvie v jednoduchosti. Zo zoznamu kontaktov si vyberiete toho, s kým chcete komunikovať obrazom aj zvukom. Po uskutočnení videohovoru sa vám na celej obrazovke zobrazí daný užívateľ a vy môžete veselo konverzovať. K dispozícii sú iba povinné ovládače pre ukončenie hovoru, vypnutie mikrofónu a podobne.

Aplikácia je postavená na novej, dátovo menej náročnej technológii, čiže videohovory môžu uskutočňovať aj ľudia v oblastiach s horším pokrytím. Google Duo upraví kvalitu videohovoru automaticky podľa kvality pripojenia a dokonca funguje bez prerušenia aj pri prípadnej zmene mobilnej konektivity na WiFi. Funkcia Knock Knock zase umožní vidieť, čo užívateľ robil pár sekúnd pred tým, ako videohovor prijal. Tú je našťastie možné vypnúť, keďže by mohlo dochádzať nepríjemným situáciám a nechcenému pohľadu do súkromia. Google Duo je jednoducho stvorený pre masy a pre všetky zariadenia. Aplikácia je dostupná tiež pre platformu iOS.

duoGoogle Duo ale nezostane len pri videohovoroch. Popredný predstaviteľ spoločnosti Google, Amit Fula, na sociálnej sieti Google+ potvrdil, že Google Duo bude podporovať aj čisto hlasové hovory. Konkrétny dátum uvedenia funkcie v rámci aktualizácie neuviedol, hovorí sa však o termíne „čoskoro“. Komunikácia iba hlasom bude možná aj na 2G pripojení, čo môže spôsobiť vrásky operátorom a ich predplateným minútam. Pokiaľ máte doma zriadené WiFi, môžete telefonovať s rodinou a priateľmi do bezvedomia.

Aplikáciu Google Duo môžete nájsť v obchode Google Play, no podotýkame, že zatiaľ nemusí byť sprístupnená pre každého. Google ju stále postupne uvoľňuje.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.tachyon“]