Medzi čínskymi smartfónmi s prijateľnou cenou a zaujímavými parametrami môžeme po novom nájsť ďalšieho konkurenta, ktorý však tentokrát nepochádza z Číny. Výrobca BLU vznikol v roku 2009 a sídli v americkom Miami.

Od svojho vzniku predal vo viac ako 40-tich krajinách dovedna 35 miliónov smartfónov. O priazeň potencionálnych zákazníkov bude uchádzať s novým modelom.

Jeho názov je BLU Energy XL a v tomto pomenovaní sú ukryté jeho dve kľúčové vlastnosti. Zariadenie charakterizuje 6 palcový displej a masívna, 5 000 mAh batéria. Displej má FHD 1080p rozlíšenie a chráni ho odolná vrstva skla Gorilla Glass 3.

V jeho útrobách bije osem jadrový čipset MediaTek 6753 s taktom jadier na úrovni 1,3 GHz, grafický čip Mali -T720 a 3 GB operačná pamäť RAM. Pozornosť si zaslúži tiež 64 GB interné úložisko. Fotoaparáty v kombinácii 13 Mpx ku 5 Mpx budú patriť skôr k priemeru, aký nájdeme pri množstve iných cenovo dostupnejších zariadení. Operačný systém Android 5.1 Lollipop bude aktualizovaný na verziu Marshmallow koncom roka a výrobca model BLU Energy XL vybavil aj snímačom odtlačkov prstov.

BLU Energy XL

Väčšie rozmery, 160,9 x 81,2 x 8,4 mm, odzrkadľujú tiež väčšiu váhu, ktorá je 208 gramov. Cena smartfónu je stanovená na 299,99 amerických dolárov, čo nie je vôbec zlé. Podľa dostupných informácii je však BLU Energy XL kompatibilný iba so sieťami amerických operátorov, čím výrobca rovno zabil prípadný úspech na neamerických trhoch.

Určite by sme boli za, keby výrobca BLU neskôr predstavil aj medzinárodnú verziu tohto modelu.