Úvod Zaujímavosti Zoskok padákom, panoráma Ria a časozber v Južnej Kórei. Pozrite sa na...

Zoskok padákom, panoráma Ria a časozber v Južnej Kórei. Pozrite sa na úžasné 360 stupňové videá

2
© Ilustračné foto: reference.com

Rozmach rôznych kamier a zariadení pre snímanie videa v 360 stupňovom zábere spôsobil, že sa môžeme pozrieť na unikátne miesta či situácie z úplne iného pohľadu.

Jedným z takýchto zariadení je aj kamera Gear 360, ktorá pochádza z dielne kórejského Samsungu. Pokiaľ takúto kameru dokážete používať s trochou kreativity a na zaujímavých miestach, výsledkom môžu byť úchvatné videá.

Spoločnosť Samsung sa o takéto videá postarala a zverejnila ich na YouTube tak, aby si ich mohol pozrieť každý. Videami chce zvýšiť povedomie o tejto technológii a samozrejme podporiť predaj kamery Gear 360.

gear_360

Videá by ste si najlepšie užili s náhlavnou súpravou pre virtuálnu realitu, no stačí vám aj obyčajná obrazovka počítača alebo displej smartfónu. Uhol pohľadu videa si môžete otáčať a posúvať presne podľa vašich predstáv, čím získate unikátnu možnosť pozrieť sa na danú situáciu takmer z vlastného pohľadu.

Prezentačné videá Samsungu sú tri a zahŕňajú adrenalínový zoskok padákom, panorámu mesta Rio de Janeiro alebo krásy Južnej Kórey v časozbernom videu.