Len nedávno sme vás informovali, že výrobca HTC plánuje sprístupniť používateľké prostredie Sense aj pre zariadenia ostatných výrobcov. Kým HTC túto možnosť stále testuje, ASUS nezaháľal a prostredie rovno uvoľnil.

ZenUI nájdete štandardne v obchode Google Play a použiť ho môžete na akomkoľvek smartfóne s operačným systémom Android 4.3 a vyšším. Ide tak o skutočne širokú škálu zariadení.

Čo sa týka používateľských prostredí pre smartfóny, aktuálne môžeme vidieť dva trendy. Kým rôzni čínski výrobcovia začali pri svojich smartfónoch používať čistú alebo takmer čistú formu operačného systému Android, populárnejší a na trhu etablovanejší výrobcovia sa udali iným smerom.

Svoje používateľské rozhrania, ktoré boli primárne určené len pre zariadenia daného výrobcu, sprístupňujú aj pre zariadenia ostatných výrobcov. Aktuálne tak učinil ASUS, chystá sa HTC a dokonca sa povráva tiež o TouchWiz prostredí od Samsungu. Ako sme spomínali v úvode, ZenUI nájdete v obchode Google Play a video nižšie vám ukáže hlavné rysy a vlastnosti tohto prostredia.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asus.launcher“]