Spoločnosť Bluboo sa snaží tak ako ostatní čínski výrobcovia ponúknuť zákazníkom smartfóny, s veľmi príťažlivým pomerom ceny a výbavy. Výrobca od 18. júna spustil výpredaj svojich smartfónov.

Medzi zľavnenými smartfónmi nájdeme dobre známy model Bluboo Xtouch, ktorého cena sa zastavila na približne 110-tich eurách. Vo výbere tiež nechýba model Bluboo X9 s podobne nízkou cenou na úrovni necelých 103 EUR.

Lacnejšiu alternatívu zastupuje smartfón Bluboo Picasso s cenou len ľahko presahujúcou 60 EUR. Ten dopĺňa obdobne ekonomicky zameraný model Bluboo Xfire2 s cenovkou 57 EUR.

bluboo

Asi najlepšou ekonomickou voľbou však bude nový model výrobcu s označením Maya. Jeho predpredaj končí už čoskoro, 1. júla. Následne bude smartfón dostupný v rámci okamžitého predaja. Bluboo Maya disponuje 5,5-palcovým displejom s HD 720p rozlíšením z dielne výrobcu JDI. Pod kapotou nájdeme quad-core čipset Mediatek MT6580 s taktom jadier na úrovni 1,3 GHz.

Čipset dopĺňa 2 GB operačná pamäť RAM a 16 GB rozšíriteľné (microSD + 32 GB) úložisko. Na zadnej strane sa usídlil 13 Mpx snímač schopný zaznamenávať aj video v FHD 1080p kvalite. Selfie snímky zhotovíte 8 Mpx prednou kamerou.

Bluboo Maya beží na operačnom systéme Android 6.0 Marshmalow a pri živote ho drží 3000 mAh batéria. Vzhľadom na nenáročné parametre by mala poskytnúť dostatočne dlhú výdrž na jedno nabitie. Smartfón meria 15,35 x 7,70 x 0,83 cm pri váhe 138 gramov. Trochu zamrzí absencia 4G konetivity, ktorá by sa dala využiť v rámci dvojice súčasne aktívnych SIM kariet. S cenou atakujúcou 61 EUR ide ale o veľmi schopne vybavený smartfón.

bluboo

Výrobca medzi zľavené portfólio smartfónov nezabudol doplniť inteligentné hodinky Bluboo Uwatch s cenou približne 21 eur. Kompletné špecifikácie všetkých zariadení nájdete na oficiálnej stránke predajcu everbuying.net alebo priamo na karte výrobcu Bluboo.

bluboo

Zobraziť výpredaj značky Bluboo