Úvod Novinky Aktuálne LeEco vstúpi na trh USA už túto jeseň

LeEco vstúpi na trh USA už túto jeseň

0

Aj keď značka LeEco (pôvodne LeTV) nie je príliš známa vo svete, spoločnosť sa to bude snažiť zmeniť už túto jeseň. Plánuje totiž príchod na jeden z najväčších trhov – USA. Presný dátum vstupu na tento trh bude oznámený neskôr.

Podľa vedúceho PR oddelenia LeEco, Todda Witkempera, spoločnosť už teraz vo veľkom najíma zamestnancov, ktorí pomôžu firme pri vstupe na americký trh. Momentálne majú niečo cez 400 zamestnancov, avšak do konca roka by ich firma mala mať na konte vyše tisíc.

Donedávna bolo zameranie LeEco len na digitálne služby – rôzne streamovanie kanálov a videí na požiadavku. Tento rok sa spoločnosť môže pochváliť svojim novým radom Le 2, ktorý vsádza na výkon a dizajn.

A správa tvrdí, že LeEco vstúpi na trh práve s týmto radom a video službami, ktoré budú zamerané na Generáciu Y (ľudí narodených v rokoch 1976-2000).

Zo strany spoločnosti sa jedná o vynikajúci krok, keďže USA je lukratívny trh, ale veľa čínskych značiek nemôže vstúpiť na tento trh kvôli potencionálnym súdnym sporom za patenty. Jedným z dôvodov prečo sú čínske mobily lacnejšie ako konkurencia je aj to, že neplatia za všetky licencie hardvérových a softvérových patentov.

LeEco pravdepodobne má toto všetko pokryté a sú pripravení začať predávať mobily a video služby v USA. Držíme im palce, konkurencia navyše je len výhrou pre zákazníka.

Je správny krok vstúpiť na americký trh ako neznáma značka? Myslíte si, že sa im podarí uspieť na tomto celkom preplnenom trhu?