Úvod Výrobcovia LeEco predstavil 3 smartfóny radu Le 2: Prémiový dizajn bez jack konektoru

LeEco predstavil 3 smartfóny radu Le 2: Prémiový dizajn bez jack konektoru

2
Spoločnosť LeEco si pre nás pripravila 3 nové smartfóny nabité tými najlepšími parametrami. Rad Le 2 sa bude pýšiť výkonným hardvérom, prémiovým vzhľadom a vylepšenými fotoaparátmi. Chýba tu ale jedna vec – musíte sa zaobísť bez 3,5 mm jack konektoru, ktorý nahradilo USB Type-C.

LeEco Le Max 2

Začneme tým najväčším a najvýkonnejším. Tento TOP model prichádza s 5,7-palcovým QHD displejom. Výkonnú stránku zariadenia má pod palcom Qualcomm Snapdragon 820, ktorý nájdeme aj v konkurenčných vlajkových lodiach. Operačná pamäť sa vyšplhala na 6 GB, čo radí Le Max 2 medzi minoritu s tak vysokou RAM. Výrobca nám dal na výber medzi 2 možnosťami internej pamäte – 32 GB a 64 GB. Treba ale uviesť, že 32 GB model bude v sebe obsahovať „len“ 4 GB RAM. Zadný fotoaparát dostal 21 Mpx snímač IMX230 s clonou f/2.0, nechýba ani OIS pre lepšiu stabilizáciu videí. Na prednej strane sa zas nachádza 8 Mpx selfie fotoaparát.

gsmarena_001

Novinka dostala predinštalovaný Android 6.0 s prostredím EUI 5.5. Le Max 2 prichádza aj s technológiou ultrazvukového snímača odtlačkov prstov vyvinutý firmou Qualcomm. Kapacita batérie dosiahla veľkosť 3100 mAh s podporou Quick Charge 3.0. Konektivitu zahŕňa podpora 2 SIM kariet, LTE a USB Type-C.

Ceny boli nastavené veľmi nízko. Za 32 GB verziu s 4 GB RAM si výrobca pýta 285 EUR, zatiaľ čo za vyšší model s 64 GB ROM a 6 GB RAM zaplatíte 340 EUR.

LeEco Le 2 Pro

Stredný model dostal o niečo menší displej s menším rozlíšením, konkrétne 5,5-palcov s FullHD rozlíšením. Zmenu očakávajte aj v procesore, ktorý tentokrát stavil na Mediatek s ich Helio X25. Operačná pamäť dostala 4 GB, zatiaľ čo interná 32 GB. Fotoaparát nezaznamenal moc zmien, snímač ostal ten istý, oželieť však musíte OIS. Softvér a konektivita je rovnaká ako v prípade väčšieho bračeka. Batéria o malý kúsok degradovala, kapacita má 3000 mAh, no rýchle nabíjanie sa zachovalo.

gsmarena_002

Tento mobil dostal aj funkciu CDLA – Continual Digital Lossless Audio, ktorý vám prinesie bezstratový zvuk vďaka slúchadlám, ktoré pripojíte cez USB Type-C.

Cena za LeEco Le 2 Pro predstavuje 205 EUR.

LeEco Le 2

Najslabší súrodenec vôbec nie je najmenší. Obrazovka bola znovu osadená 5,5-palcovým displejom s FullHD rozlíšením. Avšak dostal trošku slabší Mediatek Helio X20 (musíme ale poznamenať, že Helio X25 je len pretaktovaný X20) s 3 GB RAM a 32 GB ROM.

gsmarena_003

Výraznejšia zmena nastala vo fotoaparáte, ten dostal 16 Mpx, predný fotoaparát ostal zachovaný s 8 Mpx. Nutné je však dodať, že všetky selfie fotoaparáty majú väčšie, 1.4µm pixely. Rovnako ako výkonnejší súrodenci aj Le 2 dostal najnovší Android 6.0 s EUI 5.5. A nájdeme aj snímač odtlačkov prstov, 3000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním a USB Type-C, ktorý slúži na nabíjanie a pripojenie slúchadiel.

Cena najslabšieho modelu radu Le 2 začína na 150 EUR.

gsmarena_004

Ak ste sklamaní odstránením jack konektoru, tak vedzte, že slúchadlá, ktoré sa pripoja cez USB Type-C, začínajú naberať na popularite. Také taiwanske HTC v spolupráci s JBL pripravuje slúchadlá, ktoré odstránia okolitý ruch, rovnako sa aj šepká, že iPhone 7 nebude mať jack konektor. Preto je možné, že budúcoročné vlajkové lode už budú bez tohto konektora.

Čo hovoríte na lacné novinky od LeEco?