Úvod Aplikácie Facebook zakázal správy cez mobilný web: Núti inštaláciu aplikácie Messenger!

Facebook zakázal správy cez mobilný web: Núti inštaláciu aplikácie Messenger!

17

Najväčšia sociálna sieť na svete, Facebook, má pre svojich používateľov ďalšie nemilé prekvapenie. Tí z vás, ktorí sa doteraz úspešne vyhýbali inštalácie Messengeru tým, že si správy čítali cez mobilnú verziu Facebooku majú podľa všetkého smolu.

Facebook totiž začína zobrazovať okienko, v ktorom odkazuje na Messenger. Ak ho nainštalovaný máte, okamžite ho otvára. Informáciu potvrdili zahraničné weby, ako aj vy, naši čitatelia.

Mobilná verzia vás v prípade, že Messenger nemáte nainštalovaný bez mihnutia oka pošle do Google Play, kde si ho môžete nainštalovať. Z tejto pasce sa dá dostať stlačením tlačidla späť, poprípade cez multitasking. Keď tak však spravíte, príde druhá studená sprcha. Facebook totiž zobrazí hlášku „Čoskoro si svoje správy budete vedieť pozrieť len cez Messenger.

Stlačením tlačidla „x“ vpravo hore reklama na Messenger zmizne a zobrazia sa vám vaše konverzácie. Keď však kliknete na jednu z nich, uhádli ste, okienko s Messengerom je späť. Následné stlačenie „x“ už zobrazí konverzáciu.

Podľa všetkého to už inak nebude a Facebook jednoducho chce, aby ste používali výlučne jeho aplikáciu Messengeru. Desktopovú verziu táto zmena nijak neovplyvní, o to sa zatiaľ nemusíte báť.

Zmení „novinka“ od Facebooku váš pohľad na túto sociálnu sieť?