Samsung Galaxy S7 edge
Prvá polovica roka 2016 sa v prípade kórejského giganta Samsung zapíše do ich pamätí. Spoločnosti Samsung sa totižto podarilo na americkom trhu vytlačiť z prvého miesta Apple. Američanom sa zapáčili hlavne nové modely Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

Aby sme boli konkrétnejší, Samsung sa chváli aktuálnym trhovým podielom v USA na úrovni 28,8 percent. Apple skončil druhý s 23 percentným podielom a bronzovú priečku si odnieslo LG so 17,1 percentami trhového podielu.

Analytici z Counterpoint Research uviedli, že smartfóny Galaxy S7 a Galaxy S7 edge sa postarali o tržby, ktoré sú o 30 percent vyššie, ako v prípade minuloročných generácií Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. V minulom roku kazil predaje zariadení Galaxy S6 / S6 edge Apple iPhone 6. V prípade modelu iPhone 6s to už tak nie je a užívatelia oň neprejavili až taký markantný záujem, ako v prípade predošlej generácie. Smartfóny Galaxy S7 / S7 edge tak mali výhodnú trhovú pozíciu.

© apple.com
© apple.com

Počet predaných kusov iPhone zariadení medziročne vôbec prvýkrát poklesol, a to sa odrazilo aj na hodnote akcií, ktorá v sledovanom období klesla o 6,3 %. Späť do technologických výšin má Apple dostať nový iPhone 7, ktorý podľa slov predstaviteľov spoločnosti Apple prinesie funkcie, o ktorých sme doteraz nevedeli, že ich potrebujeme.