Úvod Zaujímavosti Hackli vám účet? Takto to skontrolujete do pár sekúnd!

Hackli vám účet? Takto to skontrolujete do pár sekúnd!

18
hacker with laptop
Internetom sa už pravidelne šíria informácie o tom, že hackeri získali prístup k prihlasovacím údajom tej či onej službe. Len nedávno sme vás informovali o prípade, keď sa ruský hacker zmocnil služieb Mail.ru, Yahoo a Microsoft. Týka sa to však aj vás? Ťažko povedať, prevencia je však najlepšia obrana a preto je vždy lepšie zmeniť si heslo.

Existuje však spôsob, vďaka ktorému môžete zistiť či sa vaša emailová adresa nachádza v zozname hackerov. Vďaka tomu budete vedieť či máte na sto percent zasiahnuť, zmeniť si heslo a aktivovať dvojkrokovú verifikáciu.

Služba, ktorá vám to umožní sa volá haveibeenpwned.com. Ide o webstránku, ktorá je databázou všetkých uniknutých emailov a hesiel. Vývojári pritom nemajú prístup k vašim účtom, majú prístup len k emailovým adresám, o ktorých sa vie, že mohli byť zneužité, resp. že tam to riziko stále existuje.

Ak teda chcete vedieť či lepkavé prsty hackerov siahli aj na váš účet, kliknite na odkaz nižšie. Ak vám z vyhľadávania vyjde výsledok „no pwng found„, máte šťastie. Váš email sa nenachádza v žiadnej z databáz uniknutých hesiel a emailov. Ak však narazíte na hlášku „Oh no – pwnd!„, viete čo máte robiť. Je na čase zmeniť si heslo.

Služba vám okrem toho povie, koľko služieb malo problém udržať bezpečnosť a kedy sa to približne stalo. Tak čo, ako ste dopadli?

>>> Skontrolovať či môj email figuruje v databáze hackerov <<<