Automobilka Tesla nejde cestou konvenčných automobiliek, ktoré raz za pár rokov predstavia nový modelový rad svojich produktov. Tesla svoje automobily vylepšuje postupne v priebehu ich existencie. Dá sa tak hovoriť o aktualizáciách, ktoré nebývajú len softvérové, ale aj hardvérové.

V minulom roku dostala Tesla Model S formou aktualizácie napríklad funkciu polo-autonómneho jazdenia v rámci autopilota. Aktuálne však všade rezonuje „ľudový“ elektromobil Tesla Model 3, ktorý už zaznamenal viac ako 325 000 predobjednávok. Spoločnosť Tesla Motors v kontraste s veľkým úspechom Modelu 3 nezabúda ani na svoju vlajkovú loď, prémiový Model S.

Podľa predbežných a Teslou zatiaľ nekomentovaných informácií čaká tento luxusný elektromobil aktualizácia. Podľa dostupných správ popredného technologického serveru The Verge, dostane Tesla Model S ochranu voči biologickým zbraniam, za čím môžeme hľadať prepracovaný systém klimatizácie, vzduchotechniky a jej filtrov s možnosťou úplného hermetického uzavretia. Tento špeciálny režim bol prvýkrát použitý v SUV Tesla Model X. Ak sa budete Modelom S plížiť napríklad okolo zastaralej čističky odpadových vôd, stačí zapnúť túto ochranu a v kokpite budete mať razom svieži a voňavý vzduch.

Druhým väčším vylepšením bude dlhší dojazd na jedno nabitie. Tentokrát ale pôjde o priamy update na poli hardvéru. Pokiaľ si budete v blízkej budúcnosti objednávať cez internet Teslu Model S, v ponuke konfigurátora by sa mala objaviť až 100 kWh batéria. Teslu Model S je zatiaľ možné vybaviť len 90 kWh batériou.

Zadná náprava a motor Tesla Model S. Podvozkový priestor pred ním je určený pre batérie
Zadná náprava a motor Tesla Model S. Podvozkový priestor pred ním je určený pre batérie

K menším novinkám patria inovované LED svetlomety, odvetrávané sedačky, nové farby karosérie či iné kozmetické úpravy. Pár noviniek by malo pribudnúť aj medzi luxusnejšími doplnkami a prvkami prémiovej výbavy. Novinky by mali byť odhalené tento týždeň a dúfame, že si ich Tesla na poslednú chvíľu nerozmyslí.