Úvod Samsung Gear 360 AMOLED displeje od Samsungu dominujú trhu, v budúcnosti sa to nezmení

AMOLED displeje od Samsungu dominujú trhu, v budúcnosti sa to nezmení

3
Samsung Galaxy S7 edge

Analytická spoločnosť IHS práve publikovala správu, ktorá sa zamerala na trh malých a stredných displejov. Podľa dokumentu, ktorý skúmal rok 2015 mal trhu dominovať Samsung. Celkový príjem z výroby displejov sa pritom mal medziročne navýšiť len o 4 %. Dopyt po malých displejoch s vysokým rozlíšením mnohých výrobcov donútil siahnuť po AMOLED paneloch.

Spoločnosťou, ktorá vyrobila najviac 9 a menej palcových displejov je Samsung Display, ktorý si pripísal 23 % všetkých príjmov. Spoločnosť Japan Display sa s 16 % umiestnila na druhom mieste. Tretiu pozíciu obsadil LG Display, ktorý si pripísal 13 %, štvrtá s 10 % skončila firma Sharp.

Samozrejme, veľkú zásluhu na tom, že Samsung skončil na prvom mieste majú úspešné modely Galaxy S7 a S7 edge. Rovnako je však nutné poznamenať, že Samsung vyššie tlačia aj čínski výrobcovia, ktorí sa čoraz častejšie obracajú na juhokórejského giganta s požiadavkami o výrobu displejov. Ide teda o absolútne opačnú situáciu, než tú, ktorú sme tu mali pred dvoma rokmi, keď Samsung Display nevedel predať svoje panely nikomu inému než Samsungu. Ak sú dostupné informácie pravdivé a Apple si skutočne od Samsung objedná 100 miliónov 5,5-palcových AMOLED panelov, Samsung má jasnú budúcnosť. Je dosť pravdepodobné, že po realizácii objednávky bude absolútne dominovať celému trhu s displejmi.

samsung-displeje