Samsung Galaxy S7 alebo LG G5 prišiel so zaujímavou funkcionalitou neustále zapnutého displeja. V podstate nejde o nič prevratné a Motorola s podobnou funkciou vyrukovala už dávnejšie. Nazýva ju Active, resp. Moto Display.

Táto funkcionalita umožní to, že sa vám na displeji bude nepretržite zobrazovať čas a prípadné notifikácie pre zmeškané hovory, správy a podobne. Informácie budú zobrazované v čo najúspornejšom režime, teda s minimálnym jasom a na čiernom podklade. Funkcia je skvelá hlavne pri AMOLED displejoch, ktoré pre zobrazenie čiernej používajú systém vypnutia pixelov, čiže nemíňajú žiadnu energiu. Pre kontrolu týchto údajov tak nemusíte stláčať napájacie tlačidlo a neustále rozsvecovať displej.

Funkciou Always On môžete vybaviť aj svoj smartfón. Postačí vám k tomu Android vo verzii 4.0 a vyšší, a aplikácia z obchodu Google Play. Tá nesie názov Always On: Ambient Clock. Aplikácia umožňuje nepretržité zobrazenie hodín v rôznych veľkostiach a vzhľadových prevedeniach, vybrať si môžete intenzitu ich nepriehľadnosti, nechýbajú upozornenia na zmeškané hovory alebo SMS, či odomknutie smartfónu poklepaním po displeji v LG štýle.

first_rs

Hodiny každých 10 sekúnd zmenia umiestnenie na displeji, aby nedošlo k nadmernej záťaži na jednotlivé pixely v jednom bode a zabránilo sa tak prípadnému vypáleniu týchto pixelov. Ak smartfón otočíte displejom dolu alebo si ho vložíte do vrecka, displej sa vypne úplne. Pre čo najlepšiu efektivitu odporúčame nechať v nastaveniach jas aj priehľadnosť nastavenú na čo najnižšie hodnoty.

Aplikácia si tiež nerozumie s uzamykacími obrazovkami tretích strán, ktoré ste si prípadne mohli doinštalovať z obchodu Google Play. Niektoré funkcie sú dostupné len v Pro verzii, no pokiaľ sa vám appka osvedčí, investícia sa určite oplatí. Používateľský komfort je o poznanie lepší, hlavne ak ste majiteľom zariadenia s AMOLED displejom.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.turki.alkhateeb.alwayson“]