Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi dnes odhalil vylepšenú verziu Redmi 3 Pro. Tieto novinky prináša

Xiaomi dnes odhalil vylepšenú verziu Redmi 3 Pro. Tieto novinky prináša

2

Čínsky výrobca Xiaomi ešte v januári predstavil lacný Redmi 3. Odvtedy sme mohli počuť mnoho nepodložených informácií o „Pro“ verzii Redmi 3.

Dnes Xiaomi predstavilo mierne vylepšený Redmi 3 Pro. Ale nehľadajte tu veľa rozdielov oproti pôvodnému Redmi 3.

„Pro“ verzia dostala navyše snímač odtlačkov prstov, ktorý sa nachádza na zadnej strane, 3 GB RAM a povýšená bola aj vnútorná pamäť na 32 GB.

Ostatné hardvérové špecifikácie ostali nedotknuté. Môžeme očakávať 5-palcový HD displej. Zariadenie poháňa 64-bitový, 8-jadrový Snapdragon 616, taktovaný na 1,5 GHz, grafickú podporu mu robí Adreno 405.

redmi-note-3-pro-predstavanie

Vnútorná pamäť spolu s RAM boli povýšené na 32 GB, resp. 3 GB. Zadná kamera má 13 Mpx so svetelnosťou f/2.0. Nad displejom nájdeme prednú kameru s 5 Mpx. A to všetko bude pri živote držať obrovská batéria s kapacitou 4 100 mAh.

Softvérovú stránku zahŕňa starší Android Lollipop s nadstavbou MIUI 7. Na tele zariadenia nájdeme aj hybridný dual-SIM slot, kde môžete vložiť MicroSD kartu namiesto druhej SIM.

Xiaomi Redmi 3 Pro má byť dostupný od 4. apríla, kedy začína festival fanúšikov rady Xiaomi Mi. Cena sa vyšplhala na príjemných 138 dolárov.

Autor: Tony Paluš