Úvod Zariadenia Smartphony Je toto ešte vôbec možné? Cena tohto smartfónu je tak nízka, že...

Je toto ešte vôbec možné? Cena tohto smartfónu je tak nízka, že tomu neuveríte

36

Vo svete čoraz drahších smartfónov nabitých najmodernejšími technológiami sa môže zdať, že lacnejší telefón, ktorý nie je hlúpy ani nezoženiete. Nie je to tak celkom pravda. Novinka od čínskej spoločnosti VKworld je dôkazom toho, že telefóny sa dajú robiť aj lacnejšie. Na trh totiž prichádza model F1, ktorý je zaujímavý hlavne svojou cenou.

Aká je jeho cena, pýtate sa? Tak to sa pekne podržte. Model VKworld F1 môže byť váš za 45 EUR. To je všetko. Za túto veľmi príjemnú sumičku dostanete plne funkčný smartfón s Android 5.1 Lollipop4,5-palcovým displejom.

>>>Zobraziť aktuálnu cenu VKworld F1<<<

Telefón pre začiatočníka alebo záloha

Samozrejme, nemôžeme očakávať a ani neočakávame, že pôjde o telefón, ktorý nás ohúri výkonom či najlepším displejom. Ide skôr o telefón pre absolútneho začiatočníka alebo náhradný smartfón v prípade, ak sa niečo stane vášmu hlavnému zariadeniu. Poďme sa ale pozrieť, čo všetko ponúka.

vkworld-f1-2

Základ každého smartfónu tvorí jeho displej. V prípade VKworld F1 je to 4,5-palcový IPS panel s rozlíšením 854 x 480. Samozrejme, nejde o panel s vysokým rozlíšením, no v tejto cenovej hladine sa na to nedá hnevať.

O výkon sa postará štvorjadrový čipset MediaTek MTK6580 s jadrami o takte 1.3 GHz1 GB operačnej pamäte RAM. Graficky náročnejšie aplikácie spustíte vďaka čipu Mali-400MP. O miesto pre multimédiá sa postará 8 GB vnútorná pamäť, ktorú môžete rozšíriť o ďalších 32 GB.

vkworld-f1-3

Ani na VKworld F1 nechýbajú fotoaparáty. Na zadnej strane nájdeme 5.0 Mpx kúsok, zatiaľ čo do prednej strany bol zabudovaný 2.0 Mpx senzor. Samozrejme, nechýba ani blesk.

Konektivita je základná. Telefónu síce chýba 4G, ale opäť, pozrite sa na cenu. Čo mu však nechýba je Bluetooth 4.0, Wi-Fi a GPS. Model F1 sa už predáva vo vybraných obchodoch, medzi ktoré patrí aj Everbuying, kde môže byť váš za 45 EUR.

>>>Zobraziť špecifikáciu VKworld F1<<<