Fanúšikovia pokrokových smart technológií a moderného automobilizmu sa dnes môžu tešiť na dôležitú udalosť. Automobilka Tesla Motors dnes v noci predstaví kľúčový model vo svojej krátkej histórii existencie. Ide o vozidlo Tesla Model 3, ktoré bude stáť len 35 000 dolárov.

Automobilke Tesla Motors sa darí udržať všetky informácie pod zámkom. O to viac bude teda oficiálne predstavenie zaujímavejšie. Už vieme, že Tesla Model 3 bude stáť v základnej verzii 35 000 dolárov, pričom ak si odpočítame štedré dotácie niektorých štátov na kúpu elektro auta, suma môže byť výrazne nižšia.

Predstavitelia spoločnosti taktiež uviedli, že Tesla Model 3 sa bude veľkostne rovnať napríklad novému Audi A4 alebo BMW rad 3. Elektromobil Tesla Model 3 si je už možné predobjednať a zložiť musíte 1000 eurovú zálohu. Pri dodaní ale musíte byť trpezliví. Prví majitelia si Model 3 zaparkujú v garáži až v druhej polovici budúceho roka. Uprednostnení budú zamestnanci automobilky a majitelia, ktorí si objednali vozidlo v lepšej, a teda drahšej výbave.

2016.3.31-Tesla-Model-3-850x560

Len pár hodín pred predstavením sa na verejnosť dostalo pár, aj keď neoverených informácií. Nemecký server wired.de prišiel so snímkou, ktorá údajne zobrazuje Tesla Model 3 zahalený čiernou plachtou. K ďalším novinkám patria údaje o dojazde a zrýchlení. Model 3 by mal zrýchliť z 0 na 60 míľ iba za 4 sekundy. Jeho dojazd by mal zároveň atakovať hranicu 300 míľ (482 km), a to pri dynamickom jazdení diaľničnými rýchlosťami. Tieto údaje sa ale budú týkať s najväčšou pravdepodobnosťou vrcholovej výbavy Modelu 3 s väčšou batériou a pohonom 4×4. Základný model by mal mať dojazd ľahko nad hranicou 300 km.

Predstavenie Tesla Model 3 môžete sledovať v priamom prenose –na tejto adrese-. Vzhľadom na časový posun si ale budete musieť privstať alebo poprípade neísť spať. Udalosť odštartuje 5:30 ráno nášho času.