Úvod Zaujímavosti Smartfóny nás čoskoro budú identifikovať podľa uší s presnosťou 99%

Smartfóny nás čoskoro budú identifikovať podľa uší s presnosťou 99%

1

Existuje niekoľko spôsobovým, akým vás pomocou smartfónu identifikovať. Jedným z najrozšírenejších je snímač odtlačkov prstov, niektoré telefóny však už disponujú aj skenerom dúhovky. Asi najrýchlejšou a najpresnejšou cestou, ako vás identifikovať však nie je ani jeden z hore uvedených spôsobov.

Dnes totiž spoločnosť NEC predstavila technológiu, ktorá sa zameriava na unikátny tvar uší, vďaka čomu nás dokáže jednoducho identifikovať.

Podľa dostupných informácií má ísť hlavne o to, ako sa uchom šíri zvuk. U každého z nás je to kúsok iné, vďaka čomu sa NEC podarilo prísť so zaujímavým riešením. Svoje slúchadlá vybavila aj mikrofónom, ktorý bude snímať to, ako sa šíri zvuk, vďaka čomu identifikuje toho, kto telefón momentálne používa. Najlepšie na tom je to, že celý proces overenia netrvá ani sekundu a je na 99 % presný.

NEC dúfa, že sa im podarí technológiu zapracovať do komerčného využitia do roku 2018. Spoločnosť ju chce využiť hlavne pri dôverných telefonátoch, keď je dôležité, aby rozprával skutočne ten, kto má. Spoločnosť nespomína, že by ich nová technológia mala nahradiť snímač odtlačkov prstov. Skôr by malo ísť o doplnkové zabezpečenie.

usi-identifikacia-2