Výroba najnovšej vlajkovej lode Samsungu, Galaxy S7, stojí spoločnosť len 229 EUR. Ide o rovnakú sumu, ako v prípade Galaxy S5 spred dvoch rokov, tvrdia analytici z IHS.

Odporúčaná maloobchodná cena Galaxy S7 je pritom 699€. Analytici z IHS už v minulosti na základe komponentov odhadovali cenu zariadení, medzi ktorými nechýbal ani iPhone. Galaxy S7 je v porovnaní s Galaxy S6 označovaný ako evolúcia a nie ako revolúcia. Samsung ponechal dizajn Galaxy S6, ktorý sa ľuďom zapáčil a opravil jeho najväčšie slabiny. Tým nám pripravil zariadenie, ktoré je jedno z najlepším, ak nie najlepšie, aké sme otestovali.

Zaujímavé je napríklad to, že najdrahším komponentom na celom zariadení má byť čipset Snapdragon 820, ktorý má stáť 62 dolárov, čo je v prepočte 56 EUR. Galaxy S7 sa s čipsetom Snapdragon 820 predáva v Spojených štátoch, v Európe sa predáva verzia s vlastným čipom Exynos. Cena Exynosu spomenutá nebola, dá sa ale predpokladať, že bude vzhľadom na to, že si ho Samsung navrhuje aj vyrába sám, o niečo nižšia.

Výborný fotoaparát Galaxy S7 s rozlíšením 12 megapixelov a technológiou Dual Pixel má spoločnosť vyjsť na 12,3 EUR. Jednotlivé pixely vo fotoaparáte sú oproti minulej generácii podstatne väčšie. Spolu s jasnejšou clonou tak dokážu poňať až o 90 % viac svetla. Vyššie uvedená cena zariadenia sa týka len hardvérových súčiastok. Nie sú do toho započítané ľudské zdroje potrebné na výrobu, navrhnutie či marketing.

rozobraty-galaxy-s7